Home Технології Повз Землю пролетить величезний астероїд. Це найбільший об’єкт такого роду за...

Повз Землю пролетить величезний астероїд. Це найбільший об’єкт такого роду за останні місяці

71
0
Повз Землю пролетить величезний астероїд.  Це найбільший об’єкт такого роду за останні місяці

Повз Землю пролетить величезний астероїд.  Це найбільший об’єкт такого роду за останні місяці

На веб-сайті CNEOS, яким керує NASA, постійно оновлюється список т. зв Близькоземні астероїди, тобто об’єкти, які проходять у відносно безпосередній близькості від нашої планети. Однією з найближчих подій такого типу є зустріч з астероїдом номер 7335, також відомим під тимчасовим позначенням 1989 JA.

Ця нерухомість була виявлена ​​1 травня 1989 року. Це зробила Елеонора Хелін з Паломарської обсерваторії в США. Орбіта об’єкта добре відома. У рік свого відкриття він був близько до нашої планети, потім літав у 1996 і 2015 роках, але був набагато далі. Цьогорічне зближення буде ближчим, ніж у 1989 році.

Наскільки близько до Землі?

Астероїд пройде повз нас з відносною швидкістю 13,12 км/с, або понад 47 000 кілометрів на годину. Найкоротша відстань становитиме близько 4 мільйонів кілометрів, що трохи більше, ніж у 10 разів більше відстані від Землі до Місяця. Вчені впевнені у своїх розрахунках з точністю лише 153 км, тому ми можемо бути спокійні – зіткнення для нас безпечне, заспокоюють астрономи.

ДИВІТЬСЯ: NASA: астероїди, можливо, сприяли виникненню життя на Землі

Оцінки розміру вказують на 1,8 км в діаметрі, хоча останні розрахунки зменшили масштаб приблизно до одного кілометра. Радарні спостереження показали, що період обертання становив 12 годин. Тіло являє собою астероїд класу S, або скелястий, зроблений із силікатних матеріалів (один з найпоширеніших типів астероїдів).

NASA веде веб-сайт, на якому можна відстежувати поширення більш цікавих астероїдів у Сонячній системі. Об’єкт 7335, його орбіту та поточне положення можна перевірити на сайті NASA.