Home Світ Великобританія. Чоловік збирав гроші в хоспісі, їхав попереду країни. Він...

Великобританія. Чоловік збирав гроші в хоспісі, їхав попереду країни. Він помер перед фінішною лінією благодійної акції

59
0

Джон Голубйовскі з Лестершира, Великобританія, загинув під час їзди на велосипеді. Проїхавши понад тисячу кілометрів, збираючи гроші на хоспіс, перед фінішем у нього стався серцевий напад.

Маршрут, яким хотів проїхати 58-річний Голубйовскі, пролягає від Лендс-Енда на півдні Англії до Джона О’Гроутса на півночі Шотландії. Як повідомляє британська станція BBC, трагедія сталася 18 червня за 45 кілометрів до фінішу.

Збирав гроші на хоспіс

За інформацією BBC, Джон Голубйовскі взяв участь у благодійному забігу для хоспісу Loros, надаючи безкоштовну допомогу невиліковно хворим людям. Заклад живе на кошти жертводавців. Чоловік, чия мати та близька подруга перебували під опікою цього хоспісу багато років тому, під час благодійної акції – мандруючи Великобританією – зібрав понад 2800 фунтів стерлінгів, або близько 15 000 злотих, для закладу.

У день трагедії за плечима 58-річного вже було понад тисячу кілометрів шляху. – Ми були дуже схвильовані, тому що це був його останній день. Тоді він сказав мені, що з нетерпінням чекає на фінішну пряму, – розповіла ВВС Кілі, дружина велосипедиста.

Вона наголошує, що смерть чоловіка для неї шок, адже раніше він не мав проблем зі здоров’ям і вів здоровий спосіб життя.

Район Джон О’Гроатс на півночі ШотландіїGoogle Street View

Була переконана, що чоловік святкує

«Він телефонував мені щовечора та щоранку, і я говорила з ним того ж дня», — сказала вдова, описуючи час, коли її чоловік брав участь у зборі коштів. Після останнього дзвінка 18 червня, коли чоловік довго не дзвонив, жінка була переконана, що він зайнятий святкуванням фінішу гонки. Невдовзі до неї прийшли міліціонери з гнітючою новиною.

Як повідомляє BBC, Джон Голубйовскі тренувався перед червневим заходом з Різдва. Батько двох дітей у минулому бігав на марафонах і півмарафонах, але через проблеми з колінами пересів на велосипед.

– Відданість і підтримка, які Джон надавав нам протягом останніх 15 років, були винятковими, і ми дуже вдячні за них. Ми підтримуємо зв’язок із його родиною. Ми пропонували свою постійну підтримку, – сказав представник хоспісу Лорос.

Основне джерело фото: Google Street View