Home Світ Автострада А4. ДТП трьох вантажівок, одна людина загинула. Витік «сильно...

Автострада А4. ДТП трьох вантажівок, одна людина загинула. Витік «сильно корозійної» речовини

102
0

Аварія на трасі А4 Краків – Катовіце. Зіткнення трьох вантажівок сталося в четвер після 12 години під Краковом. Двох водіїв затиснуло в салонах, один не вижив. З одного з автомобілів стався витік сильної корозійної речовини, на місці працює хімічна група. Ми отримали фотографії з події на Contact 24.

Смертельна аварія сталася у четвер після 12 години на автомагістралі А4 у Бжосквіні поблизу Кракова (Малопольща). За інформацією поліції, в автомобілях затиснуло двох водіїв вантажівок. – Життя одного з них не вдалося врятувати, – повідомив редакції tvn24.pl молодший аспірант Бартош Іздебскі з Малопольської поліції.

На місці приземлився гелікоптер Польської медичної аерорятувальної служби. Фото з місця ДТП ми отримали на Контакт 24 від інтернет-користувача Biduflink.

Після аварії А4 біля Кракова була заблокованаКонтакт 24 / Biduflink

Витік рідини. Охоронець: небезпечний для здоров’я

Як повідомили вогнеборці, на місці аварії стався витік небезпечної речовини. – Нам вдалося її ідентифікувати. Це метансульфонова кислота, сильна хімічна речовина, яка використовується в побутових миючих засобах для видалення накипу. Він дуже корозійний, контакт зі шкірою або вдихання небезпечні для здоров’я, – підкреслює молодший бригадир Себастьян Возняк, речник малопольської пожежної охорони.

Аварія вантажівки на А4. Одна людина загинулаКонтакт 24 / Biduflink

На місці аварії приземлився гелікоптер ЛНРКонтакт 24 / Biduflink

Як повідомляє Возняк, завдання виїхалої на місце хімічної групи – обмежити розлив, нейтралізувати та захистити небезпечну речовину. На місці працюють 13 пожежних бригад.

Труднощі на А4

Дорогу на Катовіце перекрили, на місце перекинули гелікоптер ЛНР. Рух перенаправлено на Краківську кільцеву дорогу і далі – на національні дороги № 79 і 94 у напрямку Катовіце та Олькуша. За словами служб, незручність може тривати багато годин.

Контакт 24, tvn24.pl, PAP

Основне джерело фото: Контакт 24 / Biduflink