Home Світ Війна в Україні. Скільки втратила Росія солдатів і офіцерів. Список...

Війна в Україні. Скільки втратила Росія солдатів і офіцерів. Список за матеріалами ВВС

65
0
Скшипчак: українська оборона зламала атаку російської армії

Російська секція ВВС наразі встановила імена понад 4,5 тисячі російських військових, які загинули на війні в Україні. “Кожен п’ятий служив у військово-повітряних силах. 17 відсотків втрат (людей) – це офіцери. За оцінками експертів, втрата таких солдатів може вплинути на ефективність бойових дій російських підрозділів у сусідній країні”, – оцінив британський мовник.

Російська секція BBC в останній публікації про втрати збройних сил РФ в Україні нагадала, що систематично – спільно з порталом розслідувань “Медіазон”, а також командою волонтерів – розробляє список постраждалих серед Російські солдати в Україні. Станом на 8 липня підтверджена чисельність – 4515 військових.

Репортаж TVN24.pl: НАПАД РОСІЇ НА УКРАЇНУ

Редакція підкреслила, що не про всіх загиблих в Росії повідомляють публічно: «Кожного тижня ми виявляємо нові свідчення про поховання солдатів, про які не повідомляє місцева влада, на кладовищах у різних містах Росії. На основі цих спостережень можна припустити, що Список підтверджених втрат може містити щонайменше на 40-60 відсотків менше імен загиблих, ніж насправді похованих у Росії», – повідомляють журналісти.

За даними влади в Києві, з початку збройного вторгнення в Україну загинуло понад 37 тисяч російських військових. Британська розвідка оцінює їхню кількість у 20 тис. – додає ВВС.

Підбитий російський танк у передмісті СєвєродонецькаОЛЕКСАНДР ЄРМОЧЕНКО / Reuters / Forum

Понад 700 офіцерів у списках загиблих

Із 4515 загиблих в Україні військових, які потрапили у список BBC, 205 є старшими офіцерами – генералами, полковниками, підполковниками, майорами. Загалом було вбито 773 офіцери, що становить 17 відсотків підтверджених втрат. З початку військового вторгнення частка російських офіцерів у загальній кількості загиблих практично не змінилася. У березні та квітні цей показник становив 20 відсотків, з червня – 17 відсотків.

За даними британської розвідки, великі втрати серед російських командирів пов’язані з тим, що “вони були змушені проводити тактичні операції на низовому рівні, оскільки в російській армії не вистачає висококваліфікованих сержантів, які виконують аналогічну роль у західних арміях”.

Скшипчак: українська оборона зламала атаку російської армії

Скшипчак: українська оборона зламала атаку російської арміїTVN24

“Втрати серед офіцерів ще більше ускладнюють становище російської армії, яка воює в Україні. За даними британської розвідки, нові тактичні батальйонні групи, які Росія створила з решти частин для продовження наступу на Донбасі, будуть менш ефективними через відсутність компетентних командирів”, – підсумувала BBC.

Як підкреслила вона, за підтвердженими даними, за останні два тижні Росія втратила «84 офіцери, у тому числі заступника командира 11-ї гвардійської окремої десантно-штурмової бригади з Улан-Уде, командира Волгоградської розвідроти та офіцера військового ГРУ. розвідка спецназу та інші досвідчені командири.

Лисичанськ після захоплення Росією нагадує вимерле місто

Лисичанськ після захоплення Росією нагадує вимерле містоReuters

Втрати серед волонтерів

BBC нагадала, що “волонтери залишаються найшвидше зростаючою категорією жертв”. Найчастіше їм старше 40 років, і перед відправкою на фронт вони проходять кількаденну підготовку.

До кінця червня станція змогла підтвердити імена щонайменше 267 таких людей. “Добровольчі загони разом з найманцями ГВК “Вагнера” ​​зараз є основними російськими штурмовими силами на фронті”, – додала редакція з посиланням на джерела у військових структурах.

Wagner Group — приватна військова компанія в Росії. За повідомленнями незалежних російських ЗМІ, її найманці раніше воювали, зокрема, в Сирії та Лівії.

Кожен п’ятий загиблий служив у ВДВ

Від початку вторгнення журналісти ВВС спостерігали високі втрати серед десантників. Ця тенденція продовжується, відсоток підтверджених смертей у цій формації сягає 20 відсотків.

Опитані редакцією військові експерти підрахували, що в перший місяць війни Росія вела загальновійськові дії відносно повільно, а десантні частини на передовій залишилися без підтримки регулярних військ і авіації.

Наступні 20 відсотків підтверджених втрат становили бійці мотострілкових підрозділів. Експерти зазначають, що це може бути пов’язано з характером бойових дій, які зараз веде російська армія. Військові беруть участь у тривалих бойових діях у Донецькій та Луганській областях, де Україна має розвинену систему укріпрайонів.

Основне джерело фото: ОЛЕКСАНДР ЄРМОЧЕНКО / Reuters / Forum