Home Світ Прохання про відсторонення Малгожати Яцини-Вітт від PiS після запису про гольф і...

Прохання про відсторонення Малгожати Яцини-Вітт від PiS після запису про гольф і «хакерство в спільних галузях». Соболевський: Рішення Ярослава Качинського в середу

42
0

Голова Щецинського округу PiS Лешек Добжинський вимагає відсторонення радниці Малгожати Яцини-Вітт у правах члена Права і Справедливості. Як повідомив генеральний секретар ПіС Кшиштоф Соболевський, його подання з цього приводу надійшло до штабу партії. – У середу президент партії Ярослав Качинський прийме рішення з цього приводу, – сказав Соболевський.

Радниця, голова клубу «Право і справедливість» у обласній раді Західнопоморського воєводства Малгожата Яцина-Вітт опублікувала запис у Twitter разом зі своїм фото з поля для гольфу.

“Як хлопці з Platforma Obywatelska? Haratacie у спільний підйом? Бачиш. А я, з Правом і Справедливістю на найкращому полі для гольфу в Польщі та одному з трьох найкращих у Європі, насолоджуюся гольфом з гандикапом 13,5, як Тигр Вудс, Барак Обама, Джо Байден, Іванка Трамп і її чоловік», – написала Джасіна-Вітт. Кожен із них радник позначив у дописі.

Хвиля критики після допису Jacyna-Witt

Вхід радника викликав хвилю критики. «Коли снобізму стає занадто багато…», – прокоментувала відома журналістка Катарина. «Тому що я еліта, а ти «псевдоеліта» — закомплексована, але високо оцінена», — відповіла їй Яцина-Вітт.

Також політики посилалися на вступ радника. «У них немає хліба, нехай грають у гольф (Марія-Антуанетта з PiS)», – написав євродепутат Марек Белка. «Так склалося, що багато поляків грають у футбол. Це когось у чомусь применшує?» – запитав незалежний депутат Павло Шрамка. У свою чергу Анна-Марія Жуковська з лівих оцінила, що ця “жінка має серйозні комплекси”.

У понеділок Ясина-Вітт написала: “Я щиро прошу вибачення у всіх, кого я образила своїм входом у гольф. Моєю метою не було звеличувати себе чи “відірвати собі носа””, – написала вона у Twitter. “Навпаки! Я всіх поважаю і щиро закликаю вести здоровий спосіб життя. Мені здається, я трохи переборщила в цьому переконанні”, – додала вона.

Основне джерело фото: Кшиштоф Адріан / Agencia Gazeta