Home Спортивне життя Матусіньскі: Я б нічого не міняв у жіночому міксі та естафеті

Матусіньскі: Я б нічого не міняв у жіночому міксі та естафеті

63
0
Матусіньскі: Я б нічого не міняв у жіночому міксі та естафеті

Польські жінки не пройшли до фіналу естафети 4х400 м на чемпіонаті світу з легкої атлетики в Юджині. Команда протестувала після пробігу через те, що канадець наступив на ногу Малгожати Голуб-Ковалік. Однак дві інстанції суддів його відхилили, і збірна Польщі не боротиметься за медалі в останній день чемпіонату. Польський мікст 4х400 м, який рік тому виграв олімпійське золото в Токіо, також не виграв диск.

Жіноча естафета дісталася Євгенії з найкращим індивідуальним результатом в історії.

«Звичайно, я не задоволений тим, що естафета не дійшла до фіналу. Результати цьогорічної таблиці, як і попередніх змагань показали, що тут ми повинні боротися за найвищі цілі. Одні сухі результати не відображають Що сталося нещодавно в Проте, навіть за цих складних обставин, ця команда повинна стати фіналом – з таким розташуванням естафети у вчорашніх кваліфікаційних раундах», – сказав Матусінський PAP.

Срібні призери Олімпіади з Токіо посіли лише п’яте місце у другому кваліфікаційному заїзді. Юстина Свєнти-Ерсетич, Іга Баумгарт-Вітан, Кінга Гацка та Малгожата Голуб-Ковалік досягли часу 3.29,34. Наталія Качмарек і Анна Кєлбасінська не брали участь у цій гонці, щоб заощадити сили для старту у фіналі.

За словами Матусінського, поляки були явно несправедливі рішенням суддів, оскільки канадка сфолила на Голуб-Ковалік. На її стопі було дві великі рани, а черевик був у крові.

«Нам не вистачило 0,2 секунди до виходу у фінал. Ця ситуація теж вплинула на відсутність просування. Я робив розрахунок перед відбірковими раундами, і вийшло, що дівчата легко пройдуть у фінал з другого-третього місця. На жаль, вони пробігли трохи слабше, ніж очікувалося. Сіетл був тестом в акліматизаційному таборі, і не було жодних ознак того, що буде таке падіння форми. Рівень елімінації був не надто високий. Щось мало бути в повітрі, тому що відривні часи були слабшими – і в нашій, і в інших естафетах», – сказав він.

На запитання про суперечку, яка шокувала збірну Польщі на початку чемпіонату, і про відсутність суміші Анни Кєлбасінської, Матусінський відповів, що йому нема на що скаржитися. У своїй заяві учасниця вказала, що обіцяний старт мала лише у фінальному заїзді, а персонал не вчасно ознайомився з новим регламентом, дозволивши лише одну зміну у складі перед фіналом.

“Загалом я б нічого не змінював у системі міксу та жіночої естафети. Аня Кельбасінська та Наталя Качмарек були в індивідуальному розпорядженні найкраще. Однак у них були свої проблеми. Після трьох днів кваліфікації у Наталії було харчове отруєння. і була дуже слабкою.що якщо ми хочемо боротися за медаль, а нас цікавлять тільки такі цілі, то треба виставляти у фіналі максимально свіжу, відпочилу естафету.Ми виходили з того, що змаганки, які біжать у кваліфікації раунди вийшли б у фінал, якби не зіткнення, і теми б не було. страшенно втомилися. Ми також маємо на увазі, що через три тижні буде МЕНЕ. Це не роботи. Ці дівчата пройшли у них є свої травми, проблеми», – сказав Матусінський.

Він зізнався, що 20 червня завантажив Team Manual, який є єдиним документом, з якого можна було дізнатися про зміни в ігровому процесі суміші. На той час жодної примітки про виправлення в регламенті не було. “Інформація нібито потім пішла кудись у федерацію. Я навіть офіційно не знаю, у мене такої інформації немає. Я не знаю, чи хтось на етапі відносин був провинений і не відправляв нас далі”, – він підкреслено.

Він не знав, звідки Кєлбасінська дізналася про цей рецепт раніше. Він попросив гравця запитати про це. На його думку, її незгода йти як у відбіркових, так і у фінальних раундах була відмовою стартувати у збірній. Він, однак, визнав, що певною мірою це розуміє, але не розуміє спілкування, пов’язане з цим. Він додав, що не має наміру жодним чином карати гравців, тому що він не за це. Якщо її спортивна форма дозволить їй стартувати в естафеті 4х400 м, у неї, за словами Матусінського, є відкрита дорога до складу.

«Дівчата професіонали, вони знають, що в спорті буває різне, тому що бувають злети і падіння. Ми весь час були на підйомі, у нас не було жодних провалів і спотикань на цьому шляху. Ми навіть тягнули більше, ніж ми могли б теоретично. і вони будуть наполегливо працювати протягом наступних трьох тижнів до чемпіонату Європи”, – оцінив він.

За словами Матусінського, інші дівчата з естафети можуть не «поїхати у відпустку з Анею (Кєлбасіньською – PAP)», але він не може уявити ситуації, в якій вони відмовляться бігти з нею в одній команді.

Суміш – після зміни регламенту – визнала Matusiński абсолютно новим змаганням. На наступних чемпіонатах учасникам, особливо тим, хто займає високі позиції в індивідуальному рейтингу, може бути надано більше свободи у вирішенні стартувати в цьому змаганні.