Home Спортивне життя WTA в Сан-Хосе: Елізабет Мандлік намагається піти по стопах знаменитої матері

WTA в Сан-Хосе: Елізабет Мандлік намагається піти по стопах знаменитої матері

58
0
WTA в Сан-Хосе: Елізабет Мандлік намагається піти по стопах знаменитої матері

У Сан-Хосе 21-річна Мандлік показала себе з найкращого боку. 240-а у світовому рейтингу учасниця у кваліфікації перемогла найрейтинговішу швейцарку Джил Белен Тейхманн, яка в липні посіла в цьому рейтингу 21-ше місце в кар’єрі, і 153-е місце у Мексики Фернанду Контрерас Гомес.

У своєму дебюті в основній одиночній сетці американка спочатку перемогла свою співвітчизницю Елісон Ріске (33 WTA) 6:3, 6:3, а потім чинила запеклий опір четвертій ракеті світу – Бадосі. Іспанець переміг з рахунком 6:2, 5:7, 7:6 (7-5). У третій партії Мандлік двічі подала на перемогу в матчі, а на тай-брейку вела з рахунком 4-3.

– Зважаючи на її місце в рейтингу, вона провела приголомшливий матч. Мені здається, що часом це трохи збентежує, коли ти граєш проти суперника з нижчим рейтингом, оскільки ти можеш не очікувати складного брейку та «тісового» результату. Чесно кажучи, я вважаю, що грав досить добре, – прокоментував Бадоса.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Незрозуміла поведінка тенісиста! Він порвав футболку і кинув її в суперника (ВІДЕО)

Мандлік зізналася, що в просуванні по кар’єрі їй дуже допоміг досвід її матері Хани Мандлікової, яка двічі вигравала Відкритий чемпіонат Франції, Відкритий чемпіонат США та Відкритий чемпіонат Австралії.

— Вона знає, як це важко. Це допомагає мені оговтатися після невдач. Він завжди позитивно налаштований, незважаючи ні на що, тому що він знає, що я роблю все можливе, – додала вона.

Мешканка Флориди зазначила, що приїхала до Сан-Хосе, не знаючи, чи матиме право брати участь у відбірковому жеребкуванні. За 10 хвилин до нього вона дізналася, що їй все-таки дали “вайлд-кард”.

«Звичайно, я б краще зіграла на центральному корті з Ігою Свёнтек, ніж у кваліфікації на зовнішніх кортах…», — зазначила вона з усмішкою.

“Однак той факт, що я можу бути тут і грати з найкращими, змушує мене більше вірити в себе і відчувати, що це моє місце”, – підкреслила вона.

Вона сказала, що її мета – перемога на Вімблдоні.

«Тому що мама так і не встигла…», — резюмувала вона.

Народившись у Празі 60 років тому, Хана Мандлікова виграла 27 турнірів WTA і чотири турніри Великого шолома – Australian Open (1980 і 1987), French Open (1981) і US Open (1985). У 1984 році вона займала 3 місце у світовому рейтингу, а через 10 років була внесена до Міжнародної зали тенісної слави.

Наприкінці 1980-х вона прийняла австралійське громадянство і згодом переїхала до США.

АА, ПАП