Home Календар Наступний 2023 рік буде роком… в Україні

Наступний 2023 рік буде роком… в Україні

1238
0
2023 рік оголошено роком ...(чого) в Україні

Україна проходить зараз складні часи, багато планів, вибудованих керівництвом країни до 24 лютого 2022 року, швидше за все, буде анульовано. Так, наприклад, якби не було війни міг стати роком повсюдної цифровізації держави, розвитку та підтримки сільських шкіл, бібліотек. Але ситуація склалася по-іншому і тепер 2023 рік оголошений роком безпеки в Україні відновлення територій!

Рівень безпеки у країні сьогодні?

Запобігання новим військовим протистоянням, стримування нарощування ядерного потенціалу, побудова логістики промислових ланцюжків забезпечення та продуктів харчування. Питання енергетичної безпеки та багато інших проблем міжнародної політики прискорили збройний конфлікт між Російською Федерацією та Україною.

Згідно з рейтингом експертів ВЕФ Україна знаходиться в десятці країн, з найнижчим рівнем безпеки, займаючи 125 місце зі 135, і знаходиться в одному ряду з такими країнами як:

  • Гондурас.
  • Кенія.
  • Єгипет.
  • Венесуела.
  • Нігерія.
  • Пакистан
  • Сальвадор.
  • Ємен.
  • Колумбія.

Аспекти військової безпеки

Опрацювання можливого механізму безпеки України не є заміною курсу України в НАТО. За заявою глави офісу президента, Андрія Єрмака: “Членство України у Північноатлантичному альянсі зафіксовано у конституції”. Документ про гарантії безпеки має на увазі під собою швидке надання сучасних систем озброєнь, у разі потреби, у необхідних обсягах, без обмежень і довгих політичних обговорень. Зокрема, у договорі передбачається фінансування оборонного сектору України. За задумом уряду України, гаранти забезпечення безпеки зобов’язуються у стислий термін, у разі потреби, забезпечити Україну необхідними озброєннями для реалізації свого права на самозахист.

За словами глави офісу президента, система гарантій безпеки має передбачати низку двох сторонніх чи багатосторонніх пактів, які покроково описують дії гарантів безпеки, на випадок збройної агресії проти України. Крім іншого, уряд наполягає на збереженні санкційного тиску на Російську Федерацію, щоб домогтися компенсації збитків, завданих Україні в ході бойових дій. Щоб наступний 2023 рік був роком безпеки в Україні та відновлення пошкоджених територій, інфраструктури тощо.

До того ж, для функціонування гарантій безпеки Україні необхідним є укладення договорів з наступними морськими країнами:

  • Держави Балтійського басейну.
  • Чорноморські країни.
  • Каспійське море.
  • Двосторонні договори із членами НАТО.

Таку думку сказав секретар ради РНБО Олексій Данилов.

Окрім іншого, він висловлює впевненість, що за підсумками цієї війни утворюються нові альянси та спілки. На сьогоднішній день активну підтримку надають Україні країни Балтики, чорноморського та каспійського басейну.

Данилова наголошує на тому, що саме багатостороння участь усіх цих держав, зокрема північноатлантичного альянсу, можуть гарантувати безпеку України в майбутньому.

Двосторонні угоди про військово-технічне та матеріальне співробітництво мають бути закріплені двосторонніми угодами з наступними країнами:

  • Україна – Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії.
  • Україна – Польська Народна Республіка.
  • Україна – Румунія.
  • Україна – Турецька Республіка.

На думку, висловленому представниками міністерства оборони України, для подальшого дотримання миру на території Європи в майбутньому частина Російської Федерації, що знаходиться на Європейському континенті, має бути демілітаризована.

Особливості енергетичної безпеки

Сьогодні на рівні міжнародних переговорів обговорюється можливість створення центру енергетичної безпеки НАТО.

Розробляються схеми дій та покрокові плани для швидкої та адекватної реакції на енергетичні загрози, адже наступний рік в Україні буде оголошено роком безпеки в Україні. у всіх галузях життєдіяльності держави.

У роботу запущено програми спрямовані на досягнення енергетичної незалежності України, проробляються реакції у відповідь у разі загрози. У тому числі, розглядаються можливості та способи реалізації, збільшення частки відновлюваних джерел енергії у спільній частці споживання, таких як:

  • Спорудження сонячних електростанцій.
  • Розробка та впровадження вітрогенерації в енергетичну систему України.
  • Розвиток гідроелектростанцій та виведення їх на додаткові потужності.
  • Подальше фінансування та розвиток атомної енергетики.

Громадянська безпека

При відвідуванні України слід дотримуватись деяких заходів безпеки. Утриматися від відвідування околиць та залишати туристичні маршрути. Особливо це рекомендації актуальні у разі нічного часу доби. Не рекомендується носити з собою містом цінні речі, велику кількість коштів, а обміну валюти використовувати банківські установи. Особливо варто остерігатися кишенькових злодіїв у шахраїв, а так само зберігати цінні речі в задніх кишенях штанів, з яких їх легко витягнути.

Оскільки на сьогоднішній день триває війна з Російською Федерацією, а територія України постійно перебуває під ракетним обстрілом, необхідно уважно ставитися до сигналів повітряної тривоги, у разі потреби пройти найближчий притулок або безпечне місце. 2023 рік оголошено в Україні роком безпеки, тому влада підписала указ про те, що всі новобудови, зупинки громадського транспорту будуть уже з бомбосховищами.