Home Календар Магнітні бурі в травні 2023

Магнітні бурі в травні 2023

1808
0
Що таке магнітна буря?

Стан, при котрому спостерігаються: раптове погіршення психо-емоційного стану, мігрені, розлади сну, помітна роздратованість та погане фізичне самопочуття відразу у багатьох людей одночасно, найчастіше пов’язаний із магнітними бурями. На жаль, людство не може ці явища попередити, однак має змогу дізнатись коли саме можна чекати магнітні бурі в травні 2023, червні, липні чи в будь-який інший місяць та допомогти собі легко пережити їх.Що таке магнітна буря?

Що таке магнітна буря?

Пояснюючи максимально просто, магнітні бурі можна назвати процесом збурення земного магнітного поля. Тривати таке явище може від кількох годин і до кількох діб. Великий досвід спостереження за небесними світилами та сучасні технології дають змогу астрологам вдало оцінити ситуацію та передбачити точну дату та час, коли магнітна буря розпочнеться.

Причиною явища вчені називають спалахи на Сонці. В результаті їх в космос потрапляє велика кількість електронів та протонів. Рухаючись із великою швидкістю, вони досягають атмосфери Землі вже за 1-2 дні. Відтак, змінюється характер магнітного поля на нашій планеті.

Останній пік сонячної активності припав на 2001-2002 роки. Найсильніша ж магнітна буря була зафіксована науковцями в 1859-му році.Що таке магнітна буря?

Чого чекати в травні?

Як зазначають астрологи, магнітні бурі в травні 2023 року будуть особливо сильними. Однак, не варто лякатись за вчасно. Важливо правильно та заздалегідь подбати про своє здоров’я.

  • 11-17.05. Ступінь активності магнітних бурь в цей період досить високий. В цей тиждень заряджені частинки досягнуть своєї максимальної близькості до земного магнітного поля. Для метеочутливих людей тиждень видасться непростим, а тому їм не рекомендується відправлятись в далеку подорож та займатись активними фізичними заняттями.
  • 20-25.05. Активність — середня чи помірна. Помірні мігрені, незначні порушення сну будуть траплятись в багатьох людей. Разом із тим, серйозної небезпеки для людського здоров’я не передбачається.
  • 28-31.05. Ступінь активності називається низьким. Більшість людей не відчує ніякого впливу на своє здоров’я, проте не дуже добре можуть себе почувати діти та особи похилого віку.

Особлива небезпека магнітної бурі

Особи, котрі відчувають чіткий вплив на своє здоров’я магнітної бурі, повинні уникати деяких місць в дні високої та середньої активності.

  1. Північна частина планети. Усі особи, котрі фізично знаходяться на території північніше від 60-ї паралелі, відчувають вплив магнітних явищ особливо сильно.
  2. Літаки. Не рекомендують лікарі здійснювати мандрівки на літаках під час магнітної бурі. Піднімаючись на висоту 9-12 метрів борт не має достатнього захисту від товстого шару повітря. Небажані природні явища сприяють різного роду катастрофам та аварійним ситуаціям.
  3. Метро. Магнітні поля найбільшим чином виникають в: кабіні машиніста, біля краю платформи, у самих вагонах. В “несприятливі” дні в багатьох пасажирів може спостерігатись сильна мігрень, а також проблеми із серцевим ритмом.

Особливо обережними повинні бути самі машиністи, адже ішемія серця — їхнє професійне захворювання.

Як собі допомогти?

Якщо є можливість, в дні магнітної активності краще взагалі не виходити з дому. Не варто змушувати свій організм до фізичних навантажень.

Відмовитись потрібно від алкоголю, чаю, кави та інших напоїв із великим вмістом кофеїну.

Протягом періоду високої активності обов’язково потрібно слідкувати за серцевою частотою та артеріальним тиском. Гіпертоніки в жодному разі не повинні забувати  про використання своїх препаратів для розрідження крові.

В приміщені повинно вистачати кисню та вологи, а тому обов’язковим є провітрювання та прибирання.