Home Спортивне життя Польські волейболісти перемогли США! Видовищний виступ наприкінці групового етапу ЧС-2022

Польські волейболісти перемогли США! Видовищний виступ наприкінці групового етапу ЧС-2022

112
0
 Польські волейболісти перемогли США!  Видовищний виступ наприкінці групового етапу ЧС-2022

Поляки розпочали цей матч тим же складом, що й матчі з Болгарією та Мексикою. У збірній США відсутній один серйозний гравець – захисник Міка Крістенсон, який бореться з травмою. Його замінив Джошуа Туаніга, відомий своїми виступами в PlusLiga.

Дивіться також: Де Чекко чи Крістенсон? Хто найкращий захисник у світі?

Поляки добре почали цей матч, здобули перевагу (7:3, 9:5), але суперниці швидко компенсували згаяне. Джефрі Джендрік показав ейс подачі, його колеги додали блок у наступній дії і нічия 12:12. Розпочалася запекла боротьба очко за очко, і жодна зі сторін не змогла отримати суттєву перевагу. У підсумку поляки вели в рахунку 23:22, але ще три дії суперника зробили – Аарон Рассел вдало атакував, Кайл Рассел додав ейс, а через деякий час показав ще одну сильну подачу, після чого поляки помилилися. (23:25).

Другий матч також розпочався для біло-червоних (9:6), але довго втримати перевагу вони не змогли. все ж, як і в попередньому сеті, виникли проблеми з прийомом. При подачі туаніга ейс суперниці отримали мінімальний аванс (10:11). Після очкової гри Бартоша Курека поляки відійшли на три очки – 19:16. Цю перевагу також не втримали (19:19), але кінцівка залишилася за господарями. Спочатку американці зробили три помилки, потім очко з атаки і Матеуш Бєєнєк додав ще одну подачу (24:20). В останній дії сету Томаш Форналь атакував блок-авто (25:21).

Третій сет після рівного старту був зіграний з перевагою збірної Польщі. Господарі відігралися після серії з трьох перемог (13:8) і контролювали ситуацію надалі. У цьому сеті вони дуже добре показали себе в атаці, добре налаштований був Бартош Курек, у результаті втримали перевагу та впевнено йшли до перемоги. Результат 25:19 визначила атака від ситуативного м’яча Форналя.

Початок четвертої партії – мінімальна перевага американців. Згодом гра стала рівною, але в середині сету польські волейболістки почали нарощувати перевагу (16:14). Коли арбітр свистнув про закинутий м’яч одному з волейболістів США, поляки відскочили на три очки (20:17). У підсумку господарі втримали свою перевагу. Коли Якуб Кохановський завершив довгий обмін з середини, вони мали матчбол (24:20). Пропущене очко реалізував Форналь (25:21).

Польща – США 3: 1 (23:25, 25:21, 25:19, 25:21)

Польща: Польща: Марцін Януш, Бартош Курек, Каміль Семенюк, Александер Шлівка, Матеуш Бенєк, Якуб Кохановський – Павел Заторський (ліберо) і Гжегож Ломач, Лукаш Качмарек, Томаш Форнал. Тренер: Нікола Грбич.
США: Метт Андерсон, Аарон Рассел, Джеффрі Джендрік, Торі ДеФалько, Девід Сміт, Джошуа Туаніга – Ерік Шоджі (ліберо) і Кайл Рассел, Кайл Енсінг, Тейлор Аверілл. Тренер: Джон Сперо.

Судді: Стефано Чезаре (Італія) – Шин Муранака (Японія).

РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЧС 2022 З ВОЛЕЙБОЛУ

РМ, Polsat Sport