Home Світ Напад Росії на Україну. Найважливіші події за останні години (від 18.08.2022)

Напад Росії на Україну. Найважливіші події за останні години (від 18.08.2022)

67
0

Вторгнення Росії в Україну триває 177 день. У четвер увечері повідомлялося про кілька вибухів у Керчі в окупованому Росією Криму та в російському військовому аеропорту Бельбек на північ від Севастополя. Раніше того дня у Львові відбулася зустріч президента України Володимира Зеленського, лідера Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана та генсека ООН Антоніу Гутерріша. Серед іншого йшлося про ситуацію навколо Запорізької АЕС. Однак вранці знову стався обстріл Харкова на північному сході країни.

> У Севастополі в анексованому росіянами Криму пролунали щонайменше чотири вибухи, повідомили місцеві джерела Reuters. У відомстві додали, що вибухи сталися біля військового аеропорту Бельбек на північ від найбільшого міста Криму. Прокремлівський губернатор Севастополя Михайло Развожаєв в окремому комюніке заявив, що російська ППО збила безпілотник Збройних сил України.

> Українські ЗМІ повідомили, що в Керчі на сході Криму пролунали вибухи. Російське пропагандистське агентство ТАСС з посиланням на радника т.в.о Прем’єр-міністр Криму Сергій Аксьонов повідомив, що “у Керчі працювала протиповітряна оборона” і що “місту та Кримському мосту немає загрози”.

Пожежник на руїнах житлового будинку в Харкові, зруйнованого обстрілами РФ (18.08.2022)ПАП / Микола Каленяк

> У четвер у Львів відвідали президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган і генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш. Там відбулися двосторонні зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, а також триалоги. Після зустрічей Ердоган висловив стурбованість ситуацією навколо Запорізької АЕС, застерігши від “повторення Чорнобильської катастрофи”. Гутерріш також оцінив, що російські солдати і військова техніка повинні бути виведені з об’єкта.

> СБУ повідомила про затримання чоловіка, який показував бійцям агресора безпечний шлях до Києва на початку російського вторгнення. Камери відеоспостереження зафіксували шпигуна, який їхав попереду колони російської військової техніки. Чоловіка підозрюють у державній зраді, зокрема, як повідомляє СБУ, у перевезенні до української столиці понад 120 одиниць військової техніки з російських військ.

> Загалом у двох останніх російських атаках на Харків, найбільше місто на північному сході України, загинули 17 людей, 42 отримали поранення, повідомив у четвер голова облдержадміністрації Олег Синєгубов. Останній обстріл був у четвер вранці, попередній – у середу.

Основне джерело фото: ПАП / Микола Каленяк