Home Світ США. Стрілянина в американських школах, напади з вогнепальною зброєю. Дані...

США. Стрілянина в американських школах, напади з вогнепальною зброєю. Дані за навчальний рік 2021/2022

52
0

Згідно зі звітом неурядової організації Everytown For Gun Safety, який цитує USA Today у п’ятницю, минулого навчального року в американських школах було 193 стрілянини. Це більш ніж вдвічі більше, ніж минулого року.

Організація Everytown For Gun Safety [z ang. Wszystkie miasta na rzecz bezpieczeństwa broni – przyp. red.] аналізували дані, починаючи з 2013/2014 навчального року. За їхніми словами, кількість інцидентів зі зброєю в школах США ніколи раніше не перевищувала 75 на рік.

Тим часом у 2021/2022 навчальному році в школах від нападів із застосуванням вогнепальної зброї загинуло 59 людей і 138 отримали поранення – йдеться у звіті організації, в якому не уточнюється кількість загиблих серед дітей. Винуватцями більшості нападів у школах є учні або колишні учні, а зброю, яку вони використовують, найчастіше знаходять просто вдома, з’ясували автори звіту.

Поліцейська машина (ілюстрація фото)Елліот Кованд молодший / Shutterstock.com

Фальшиві будильники в школах викликають тривогу та депресію

Згідно з дослідженням Everytown For Gun Safety у співпраці з Технологічним інститутом Джорджії, шкільні вправи, де актори в масках грають роль озброєних нападників, не допомагають учням підготуватися до нападу. Навпаки, вони викликають тривогу, стрес або депресію.

Завдяки зусиллям організації з грудня 2021 року шкільні ради в Арізоні, Каліфорнії, Колорадо, Орегоні, Техасі та Вермонті запровадили правила, які зобов’язують батьків інформувати батьків про необхідність безпечного зберігання зброї. USA Today повідомляє, що приблизно 5,2 мільйона дітей у Сполучених Штатах живуть у будинках, де вони мають легкий доступ до незахищеної зброї.

Основне джерело фото: Елліот Кованд молодший / Shutterstock.com