Home Новини План масових заходів на 2018 рік

План масових заходів на 2018 рік

1954
0
«Козацькі розваги»

Заходи на 2018 рік в Україні розробляються як на рівні держави, так і в школах, ліцеях, Вищих навчальних закладах, бібліотеках з метою виховувати у молоді почуття національної свідомості, патріотизму, формувати духовну єдність зі старшим поколінням.

Беручи за основу Національну стратегію зі здорового способу життя, план заходів на 2018 рік складають державні адміністрації за допомогою місцевих органів.Заходи на 2018 рік в Україні розробляються як на рівні держави

План на початку року

Живий ланцюг, що був утворений від столиці до Львова у 1990, поклав початок єднання української нації сходу та заходу. Саме з цього року громадськість відзначає День соборності. В містах 22 січня відбуваються масові заходи, а у Києві люди виходять до моста Патона. Вони беруться за руки, щоб об’єднати обидві сторони Дніпра – лівий та правий.

Скоро минає століття, коли саме в цю дату був підписаний Акт злуки між УНР, що мріла позбутися від панування Російської імперії та Західноукраїнською республікою, що жила під Австро-Угорщиною. Але цей документ залишився на папері на довгі роки. За нього згадали лише у 80-десятих минулого віку, коли отримали свободу політичні в’язні.

У навчальних закладах на день Соборності проводяться відкриті уроки, конференції, «круглі столи», аби діти зрозуміли значення державного свята.

У бібліотеках шкіл до 5 січня заплановані тематичні куточки з нагоди 80-річчя з дня народження дисидента та поета Василя Стуса.

З 23 числа цього місяця проводитимуться години патріотичного виховання, аби нагадати учням про загиблих під час Голокосту. 2 січня випускаються радіогазети, організовуються інші заходи, аби молодь не забула юних героїв, що вступили в нерівний бій з російськими військами, щоб захистити незалежність Української народної республіки.час Голокосту

План заходів на лютий

Другий місяць року також багатий на події. В навчальних закладах організовуються години вшанування Небесної сотні. Масові заходи на 2018 рік в Україні заплановані у столиці на площі, що має ім’я цих героїв революції Гідності. Небайдужі люди та влада покладатимуть квіти, запалюватимуть лампадки, біля Хреста та каплички проводитиметься панахида.

З 12 по 15 лютого у школах та гімназіях плануються години патріотичного виховання до дня виводу військ з Афганістану, в котрому загину багато українців.

У лютому відбудуться благодійні ярмарки з нагоди Масляної, ставитимуться театралізовані сценки. Це веселе свято, в ньому не має сумних нот.

Плани заходів на весну

Березень починається з проведення Шевченківських днів, що заплановані з 6 по 9 число. У школах організовуватиметься книжкова виставка з творами та віршами великого Кобзаря.

У квітні учні братимуть участь у загальноміських екологічних заходах, що відбуватимуться у третій декаді квітня.

Урок реквієм очікує студентів та школярів до 26 квітня з нагоди 32-ї річниці та міжнародного дня пам’яті Чорнобильської трагедії.

До 9 травня проводитимуться години виховання на честь примирення та перемоги у Вітчизняній війні.

18 числа відзначається день Вишиванки – веселе й красиве свято, коли люди вдягаються у національний наряд. У третій декаді травня організовуються акції з упорядкування майданчиків для дозвілля та спорту.

Заходи до державних свят

До дня Конституції в навчальних закладах встановлюється тематична поличка під назвою «Основний закон країни». Куточки організовуються до Дня Незалежності. В такі свята з трибун міст виступають народні обранці, що багато обіцяють для простого народу, проводяться концерти, благодійні ярмарки.

У 2017 році Кабінет міністрів на 24 серпня затвердив план урочистих заходів, серед яких був і військовий парад. Чи відбудеться він у 2018 поки невідомо.

На вересень запланований флешмоб серед студентів до міжнародного дня Миру.

У жовтні проводитимуться «Козацькі розваги», встановлюватимуться тематичні полички до дня Захисника України. Це свято відзначається замість 23 лютого з 2015 року. По часу воно збігається з Покровом Богородиці. В такий день була створена УПА, козаки обирали собі гетьмана. Молодь повинна знати значення для держави 14 жовтня. Президент заявив, що українці більше не відзначатимуть чуже для них свято, а матимуть своє.

План масових заходів на 2018 рік розробляється в кожному місті та селищі до державних та народних свят.«Козацькі розваги»

Плани навчальних закладів на осінь

У студентів та учнів є й свої події.1 вересня проводитимуться тематичні лекції у школах та Вишах, їх розроблятимусь за вказівкою Міністерства освіти.

З 23 жовтня запльовані патріотичні години. В ці дні Україна відзначатиме визволення від фашистської Германії.

В листопаді, починаючи з 11 числа у школах проходитимуть уроки до Дня рідної мови та писемності. На цю тематику створюватимуться цікаві куточки.

У листопаді згадуватимуть шістдесятників. З цієї нагоди заплановані усні журнали. Студентські ради організовуватимуть виставки до річниці проголошення Української народної республіки. У школах та Вишах створюються історичні композиції, присвячені Дню пам’яті мільйонних жертв Голодомору.

У грудні до Святого Миколая у планах заходів є проведення благодійних ярмарків. Зібрані гроші йдуть на лікування важкопоранених бійців АТО та дітей, хворих на рак.присвячені Дню пам’яті мільйонних жертв Голодомору