Home Спортивне життя Петр Чех розлучається з лондонським Челсі

Петр Чех розлучається з лондонським Челсі

66
0
Петр Чех розлучається з лондонським Челсі

Чех, який був призначений радником клубу в 2019 році після спортивної кар’єри, провів у “Челсі” під володінням клубу росіянина Романа Абрамовича, 11 років. За цей час – з 2004 по 2015 – він виграв 13 трофеїв, у тому числі чотири титули Англії та одну перемогу в Лізі чемпіонів.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ЗМІ: Габріель Жезус перейде з Манчестер Сіті в Арсенал за 52 мільйони євро

“Для мене була величезна честь бути на цій посаді в “Челсі” протягом останніх трьох років. Тепер, коли з’явився новий власник, я відчуваю, що настав час для мене піти в сторону”, – написав Чех в офіційній заяві.

«Петро є і завжди буде важливим членом родини Челсі», — оголосила нова влада. «Ми розуміємо його рішення піти, і дякуємо вам за його відданість клубу та нашій спільноті. Ми бажаємо йому всього найкращого».

Колишній воротар Челсі – ще одна людина, яка покинула клуб після нещодавньої зміни власника. Кілька днів тому завершився процес придбання клубу новими власниками. Президентом і спортивним директором офіційно був призначений американський бізнесмен Тодд Болі, який наприкінці травня викупив повний пакет акцій.

Консорціум на чолі з Боелі, президентом і генеральним директором Eldridge and Clearlake Capital, оголосив у середині червня, що передача права власності клубу завершена. Згідно з контрактом, Боелі і Клірлейк спільно контролюватимуть і керуватимуть клубом. Боелі буде виконувати функції президента холдингу.

Британський уряд раніше погодився продати клуб. Це також підтвердили в керівництві Прем’єр-ліги. Таким чином, всі формальні умови для придбання «Челсі» у його нинішнього власника Романа Абрамовича виконано. Російський олігарх виставив лондонський клуб на продаж на початку березня після вторгнення Росії в Україну.

48-річний американський бізнесмен Тодд Болі – фінансист, співвласник баскетбольного клубу “Лос-Анджелес Лейкерс” і бейсбольної команди “Лос-Анджелес Доджерс”. Основним акціонером угоди є каліфорнійська приватна інвестиційна компанія Clearlake Capital. Крім них, до консорціуму входять, серед інших співвласник LA Dodgers Марк Волтерс, швейцарський мільярдер Хансьорг Віс і британський фінансист Джонатан Голдштейн.

Вся операція склала 4,25 млрд фунтів стерлінгів, з яких 2,5 млрд – сума придбання акцій, а решту 1,75 млрд мають інвестувати нові власники в клуб, в т.ч. в модернізації стадіону «Стемфорд Брідж», клубної академії та жіночої команди. Власники також продовжать співпрацю з Фондом Челсі.

Першою, хто покинув Челсі, була Марина Грановська. Росіянка була «правою рукою» Абрамовича 19 років. Вона приєдналася до «The Blues» у 2004 році з Абрамовичем і всі роки займалася фінансами, вела переговори про трансферні угоди. Вона була – як тихо казали – “сірою еміненцією” не тільки в “Челсі”, а й у Прем’єр-лізі.

У сезоні, що закінчився 2021/2022, «Челсі» посів третє місце в Прем’єр-лізі, був фіналістом Кубка Англії та Кубка Англії, але програв обидва фінали за пенальті «Ліверпулю», а в Лізі чемпіонів вилетів у чверть. -фінал з Реалом. У лютому вона виграла клубний чемпіонат світу 2021 року.

SM, PAP