Home Спортивне життя ЧС-2022 в Євгенії: розклад і програма. Коли починають поляки?

ЧС-2022 в Євгенії: розклад і програма. Коли починають поляки?

53
0
 ЧС-2022 в Євгенії: розклад і програма.  Коли починають поляки?

Чемпіонат світу в Юджіні спочатку мав відбутися рік тому, але через те, що Олімпійські ігри перенесли до Токіо через пандемію COVID-19, було вирішено перенести.

У складі збірної Польщі на ЧС-2022 у Євгенії 45 імен. До цієї групи входили Войцех Новіцький, Павел Файдек, Наталія Качмарек, Юстина Свєнти-Ерсетич, Анна Кєлбасінська, Адріанна Сулек і Давід Томала.

У польській легкій атлетиці таких хороших років, як минулий, не було протягом п’яти десятиліть. Дев’ять олімпійських медалей у Токіо, в тому числі чотири золоті, стали демонстрацією сили команди, яка послідовно вибудовувалася протягом багатьох років. Три роки тому в Катарі біло-червоні завоювали шість медалей: золото, дві срібла та три бронзи. Чи повториться цей результат у США?

– Напевно, ми втратили один серйозний шанс на медаль, це Аніта Влодарчик. Триразовий олімпійський чемпіон цього року був у відмінній формі. На жаль, травма, отримана за досить незвичайних обставин, перешкодила її планам поборотися за п’ятий титул чемпіонки світу, – сказав PAP спортивний директор PZLA Кшиштоф Кенкі.

Він досить обережно висловився про те, що у біло-червоних є свої переваги та шанси. І він, і віце-президент PZLA Томаш Маєвський згадали молотобійців Войцеха Новіцького та Павла Файдка, жіночу естафету 4х400 метрів, змішано, але поставили знаки питання біля кількох імен.

За словами Маєвського, загадкою є форма олімпійської віце-чемпіонки з метання списа Марії Андрейчик.

– Це трохи читання чайного листя. Багато залежить від того, який це буде день. Це може бути добре, це може бути дуже середньо – як у кількох гонках цього сезону. Нарешті, на початку ми побачимо, що вона може зробити. І все через здоров’я. Втішає те, що рівень жіночого метання списа цього року не особливо високий, – підкреслив Маєвський.

Ніхто не знає, якою буде 35-кілометрова дистанція Давіда Томали, який зробив сенсаційний слід на сторінках польського спорту, вигравши золото Олімпіади в Токіо після вбивчої 50-кілометрової ходьби.

Також важко однозначно сказати, що може зробити Патрик Добка. Свій дебютний сезон на дистанції 800 м він завершив бронзовою медаллю Олімпіади, але в цьому сезоні він лише 17-й у світі. Проте деякі експерти сподіваються, що досвідчений тренер Збігнєв Кроль знає, що робить, і що Добек знову виявиться «королем полювання».

Софія Еннауї може бути готова до великих речей на дистанції 1500 м, але вона також є гравцем, який багато місяців бореться з серйозною травмою. Сам факт її повернення і виходу на життєвий рівень цього року, за дуже короткий термін, слід вважати неабияким подвигом. Однак апетити в її таборі, здається, більші.

Безумовно, «Янголи Матусинського» можуть багато. Аж три бігунки, які біжать так швидко: Наталія Качмарек, Анна Кєлбасінська та Юстина Свєнти-Ерсетич, польська легка атлетика ніколи не мала такої дистанції. Вдале складання естафети та вмілий підбір четвертої – найбільші шанси у Іги Баумгарт-Вітан – дозволяє реалістично міркувати про наступний рекорд країни. Але чи дозволить це загрожувати американцям на їхній території? Знайдеться в Євгена.

П’ятниця, 15 липня

18:05 – метання молота, вибування, група А (можливо, Павел Файдек, Войцех Новіцький, Марцін Вротинський)

19:10 – стрибки у висоту чоловіки, кваліфікація (Норберт Кобельскі)

19:30 – метання молота, вибування, група B (можливо, Paweł Fajdek, Wojciech Nowicki, Marcin Wrotyński)

20:45 – 4х400 м мікст, відбіркові заїзди (Польща)

21:05 – метання молота жінки, вибування, група А (або Мальвіна Копрон)

21:30 – 100 м чоловіки, попередній заїзд

22:10 – Ходьба на 20 км серед жінок, ФІНАЛ (Катажина Здзебло)

22:30 – метання молота, кваліфікація, група В (або Мальвіна Корпон)

Редакція, Polsat Sport