Home Спортивне життя Lotos Syrenka Teqball Cup: 3-й Чемпіонат Польщі з пляжу у Варшаві

Lotos Syrenka Teqball Cup: 3-й Чемпіонат Польщі з пляжу у Варшаві

82
0
Lotos Syrenka Teqball Cup: 3-й Чемпіонат Польщі з пляжу у Варшаві

Турнір буде відбірковим до чемпіонату світу з гравцями, які змагатимуться в чоловічій, жіночій та змішаній категоріях. Переможці вийдуть на Orange World Cup, де представлятимуть Польщу.

Текбол – це дисципліна, яка стрімко розвивається, набирає все більшої популярності – однак, варто нагадати про особливості цього виду спорту. Специфіка полягає в тому, що м’яч перекидається між гравцями за столом спеціальної форми. Сам вид спорту був винайдений у 2014 році в Угорщині та зараз представлений у понад 120 країнах світу.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Передача опечатана? Зірка “Ман Сіті” спостерігала за “канонірам” з трибун

Текбол грають у трьох формулах: одиночній, парній і змішаній парній. Турніри можна проводити як у приміщенні, так і на пляжі. Такі відомі футболісти, як Роналдіньо, Карлес Пуйоль, Луїш Фігу та Вільям Галлас, є послами Teqball. У Польщі Міхал Лісткевич (чинний президент Польської федерації текболу), Анджей Стрейлау (колишній тренер національної збірної Польщі), Шимон Марціняк (міжнародний футбольний арбітр) і Павел Голанський (колишній польський футболіст) відповідають за просування дисципліна.

Це вже другий пляжний захід у цьому молодому виді спорту, який відбудеться у столиці Польщі. Минулорічні змагання також проходили на популярному Монті, потім там проходив міжнародний турнір. Цього разу організатори вирішили перенести національний пляжний чемпіонат до столиці.

«Чудово, що такі потужні компанії, як Lotos, зацікавлені та хочуть підтримати Teqball. Я дуже радий, що Teqball має шанс з’явитися у великих містах, таких як Варшава. Це чудовий вид спорту, який вчить техніці та концентрації, і на наступних змаганнях з’являться найкращі гравці з Польщі. Не буде браку в видовищних діях і швидких іграх, які є вітриною teqball. Чекаємо багато поважних гостей. Це будуть чудові три дні, сповнені емоцій, – каже Міхал Лісткевич, президент Польської асоціації Teqball.

Кращі гравці змагатимуться за чемпіонський титул і право виступати на чемпіонаті світу. Для вболівальників, спраглих спортивних відчуттів, це чудова нагода побачити гру найбільш технічно просунутих польських гравців наживо, дізнатися, що таке Teqball, і спробувати себе в цьому.

Свою готовність взяти участь у турнірі підтвердили столичні клуби та футбольні академії, такі як «Легія», «Друкарж» чи «SEMP Warszawa». «Унікальним у Teqball є те, що він створений для всіх, незалежно від віку, статі чи рівня кваліфікації. У цій грі футбольним полем є стіл. Граючи в невеликому просторі, ви повинні весь час бути зосередженими та точними. Цьому вчить Teqball», — додав Лісткевич.

Турнір проводиться за кошти державного бюджету в рамках програми «Спортивні канікули +», яку адмініструє Міністр спорту і туризму.

Прес-реліз