Home Світ Познань. Революція на вокзалі. PKP представляє нові номери платформ

Познань. Революція на вокзалі. PKP представляє нові номери платформ

65
0
 Познань.  Революція на вокзалі.  PKP представляє нові номери платформ

Через 10 років після будівництва нового залізничного вокзалу в Познані PKP усуває черговий абсурд. Цього разу організовує нумерацію майданчиків. Привід – відкриття нового, одинадцятого перону у столиці Великої Польщі. Зміни набудуть чинності з 4 вересня. – Більш зрозуміла організація дозволить ефективніше спілкуватися та мати більш інтуїтивно зрозумілий доступ до поїзда, – пояснює представник залізничників.

Нова нумерація почне діяти з 4 вересня платформи на залізничній станції Познань-Головний. — Платформи будуть пронумеровані від 1 до 11без літер, що піднімається зі сходу на захід від вокзалу (від центру Познані до Західного вокзалу та Międzynarodowe Targi Poznańskie) відповідно до основної під’їзної дороги до платформ – підземний перехід. Додаткова платформа, яка будується між поточною платформою номер три та будівлею торгового центру, буде позначена номером 1, а наступні платформи – послідовними номерами, – пояснює Radosław Śledziński з PKP Polskie Linie Kolejowe SA.

Нове розташування платформ на станції Poznań GłównyPKP

Як він підкреслює, мандрівники отримають кращу орієнтацію. – Згідно з новою нумерацією, платформи будуть позначатися в порядку зростання. Більш зрозуміла організація забезпечить ефективнішу комунікацію та більш інтуїтивно зрозумілий доступ до поїзда, – пояснює він.

Також зміняться голосові повідомлення. Пасажири замість того, щоб пояснювати, як дістатися до платформ, позначених літерами, почують інформацію про сектор платформи, де будуть зупинятися окремі вагони.

Таблички з новою нумерацією підготовлені до складанняРадослав Следзінський

Підготовка до «нумераційної революції» йшла з кінця червня. На станції вже встановлена ​​нова розмітка з цільовою нумерацією, які прикриті наклейками з діючою.

Читайте також: Так має виглядати залізничний вокзал у Познані. «Абсурд 2012»

Платформа 1 посередині вокзалу

Попередня нумерація платформ була одним із абсурдів станції. Стара станція, яка діяла до 2013 року, розташовувалася посередині, між коліями. Зі східної сторони височіли платформи 1-3, а із західної – з боку Познанського міжнародного ярмарку – платформи 4-6.

Нова станція, відкрита у 2012 році перед Чемпіонатом Європи з футболу в Польщі та Україні, розташована зі східного боку колій, над платформами 1-3. Таким чином, попередня нумерація платформ втратила логічне обґрунтування. Тим не менш, його не змінили.

Нумерація платформ діє до 4 вересняPKP

Крім того, пасажири заблукали, шукаючи платформи 1а, 2а, 4а і 4б. Вони розташовувалися позаду або перед входом до будівлі старого вокзалу. Однак літери не були натяком, адже платформи 1а, 2а і 4б були з північного боку, а 4а – з південного.

Тепер це зміниться. А все завдяки згаданому додатковому майданчику, який будується між нинішнім майданчиком №3 та будівлею ТРЦ. Його планують ввести в експлуатацію в останньому кварталі цього року.

За даними PKP Polskie Linie Kolejowe SA, будівництво нової платформи на станції Poznań Główny разом із реконструкцією тунелю коштуватимуть загалом понад 111 мільйонів злотих. Витрати на саму нумерацію платформи на вокзалі поглине – дрібниця – приблизно 4,8 млн. злотих.

З валізами вгору-вниз

Новий залізничний вокзал Познань Головний від самого початку викликав багато суперечок. Основні претензії стосувалися його функціональності.

Флагманським прикладом став маршрут трамвайної зупинки з вокзалом. Щоб потрапити на станцію чи зупинку, пішоходам доводилося робити чимало об’їздів: пройти через торговий центр і тричі пересісти рівень.

– Я не знаю, хто це спроектував, але я бачу, що тут використано всі можливі абсурди, щоб ускладнити поїздку для пасажирів, – сказав Павел Сова з Inwestycje dla Poznania.

Скільки часу займає дорога до станції?  «Na szaga» вдвічі менше

Скільки часу займає дорога до станції? «Na szaga» вдвічі менше02.11 | Продовжується відлуння маршруту для пішоходів від трамвайної зупинки до нового залізничного вокзалу в Познані. Замість «зебри» прямо до новобудови вона веде під землею, а далі через торговий центр. І замість хвилини з десятком-іншим секунд це займає більше двох з половиною хвилин.TVN 24 Познань

Люди з великою кількістю багажу або люди з обмеженими можливостями повинні були тричі змінити рівень і піднятися на 448 метрів. Втім, якби був пішохідний перехід, то достатньо було б піднятися на ліфті від платформи до вокзалу й доїхати до зупинки по зебрі. Дорога скоротиться з 448 до 216 метрів.

Але чиновники стверджували, що це небезпечно, бо «хтось заговорить і впаде під трамвай».

Три роки чекали на найкоротший, зелений шляхІнвестиції для Познані

Абсурд усунули лише у 2015 році, пішохідний перехід пообіцяв новий президент Познані Яцек Яськовяк.

Читайте також: На цей пішохідний перехід чекали п’ять років

Переміщення сходів? Кому це потрібно?

Дістатися до автобусної зупинки було найбільшим абсурдом познанського вокзалу. Але не єдиний.

У 2014 році, знаючи про недоліки станції Познань, залізничники звернулися за допомогою до експерта – архітектора та викладача Ґданського технологічного університету, доктора Даніеля Залуського. Він нещадно рахував станційне лайно.

На станції має з’явитися більше ескалаторівPKP SA

– Я спілкувався з людьми кілька днів, кілька годин. Сидів, дивився, як вони поводяться, спілкувався з пасажирами та працівниками. У Познані так багато недоліків. «Жахливий рік» — це вдалий термін, — сказав Залуський, маючи на увазі титул, який у 2013 році отримав від користувачів Інтернету залізничний вокзал Познані.

Читайте ще: Абсурд на вокзалі в Познані зникне. Побудують ескалатор

— Там багато нещасть сталося. Наприклад, тільки односторонній ескалатор. Зал, в іншому цілком пристойний, також «засмічений» зайво. Проте квиткових автоматів не вистачає. Вони повинні стояти всюди, де це можливо, – перерахував він.

За словами Залуського, також слід змінити розташування пункту інформації для пасажирівPKP SA

Він також зазначив відсутність зали очікування. Тож пасажири, які чекали на потяг, сіли на радіатори. — На вокзалі потрібна справжня зала очікування. Пасажири заслуговують на гідні сидіння зі спинками. Радіатора трохи замало, – сказав Залуський.

Деякі поправки були внесені через рік після аудиту. Побудований м. ін ескалатори до платформ в обох напрямках. Однак деякі з них регулярно закриваються.

Основне джерело фото: PKP