Home Новини Національний відбір на Євробаченні в 2018 році

Національний відбір на Євробаченні в 2018 році

1242
0
Відбір на Євробачення 2018

Часто отримуючи призові місця на найважливішому пісенному конкурсі світу, Україна впевнено здобуває авторитет найспівочішої країни. Вдало проведений у 2017-му році в Києві міжнародний конкурс Євробачення, дав змогу українцям приймати участь у наступних змаганнях. Звичайно, усіх громадян цікавить який представник Євробачення від України 2018 поїде на конкурс.Національний відбір на Євробаченні в 2018 році

Що таке Євробачення та де воно відбудеться?

Євробачення — грандіозний масштабний конкурс естрадної пісні, що проводиться щорічно в країні-переможниці попереднього року. Європейський союз мовлення є його організатором, ініціатором та власником інтелектуальної творчості. Одна країна може дозволити представляти себе тільки одному учаснику — артисту чи колективу (але не більше 6 осіб). При цьому сам виступ не повинен тривати довше, аніж 3 хвилини. Голосувати за учасників мають змогу і самі країни-конкурсанти, і телеглядачі (надсилають смс).

Оскільки в 2017-му фіналістом став учасник з Португалії, то в 2018-му конкурс буде проводитись саме у цій країні. З останніх новин стало відомо, що масштабне дійство відбудеться в місті Лісабон. Поки що точно не відомо коли саме будуть виступати кандидати на Євробачення 2018 від України. Конкурс триватиме традиційно 3 дні: 8, 10 та 12 травня.

Участь у півфіналі зможуть брати усі країни, що попередньо були зареєстрованими, окрім так званої великої п’ятірки (Франція, Іспанія, Велика Британія, Італія, Німеччина) та країни-переможця.

Відносно нещодавно португальські організатори оприлюднили список країн-учасниць, серед котрих є й Україна та її близькі суди: Польща, Росія, Румунія, Болгарія, Молдова, Білорусь.

Також в мережі вже з’явилась інформація про те, які країни точно не будуть приймати участь та не стануть українцям суперниками. Серед них:

  • Туреччина — не повідомила причини відмови;
  • Словаччина — дала свою остаточну відповідь 11-го вересня;
  • Боснія і Герцеговина — мотивувала відмову складним економічним становищем у країні;
  • Люксембург — про відмову повідомив ще наприкінці літа;
  • Монако — 31-го серпня дали знати організаторам, що в 2018-му році не будуть приймати участі у конкурсі;
  • Андора — найпершою повідомила про відмову, фактично відразу ж після оприлюднення результатів попереднього конкурсу.

Вже зараз починають друкуватись, підготовлюватись різноманітні атрибути  до 63-го “Євробачення”. Організатори, як вказують останні новини на тему конкурсу, вже визначились із логотипом та лозунг конкурсу. Головне гасло звучатиме: “Усі на борт!”. Вибране воно невипадково і вказує на те, що Лісабон — головний порт країни. Що ж стосується логотипу, то він не буде одним. Таких представили аж 12, проте усіх їх об’єднує спільна морська тематика та однакові кольори: голубий, бірюзовий, зелений, жовтий.Що таке Євробачення та де воно відбудеться?

Національний відбір

Національний відбір на Євробаченні в 2018 році розпочався ще 10 жовтня 2017-го. Триватиме перший етап аж до 15-го січня. Поки що відбираються найбільш перспективні виконавці. Для того щоб забезпечити максимальну прозорість вибору кращого (кращих) та відкрити для світу особливості національного відбору в країні, передбачаються трансляції прямих ефірів.

Виступати “в живу” учасники Євробачення 2018 в Україні будуть з 10-го лютого. Транслювати виступи будуть відразу два потужні вітчизняні канали: традиційно Перший національний та СТБ. Сама назва тематичної передачі, що виходить з 2016-го, називається “Євробачення. Національний відбір”.

Минулого, особливо важливого для країни, року телеведучим Нацвідбору був Сергій Притула. Він настільки вдало справився із виконанням покладених на нього обов’язків, що його охоче запросили на цю роль знову.

Наталія Франчук — керівник національного відбору — офіційно заявила, що Притула погодився стати ведучим і вже офіційно затверджений для виконання цієї роботи.

Сам Сергій вже встиг дати інтерв’ю вітчизняним ЗМІ. Він признався, що із жартами буде визначатись вже по ситуації, під час ефіру, а від Національного відбору дуже сподівається відсутності явних фаворитів. Наскільки вдало пройде відбір на Євробачення 2018 в Україні, він звичайно ж не знає, але дуже хоче, щоб серед учасників були представлені молодіжні гурти — представники різножанрової музики, а також кращі виконавці якісної поп-музики.

Відбір на Євробачення 2018 Україна дивитись онлайн можна буде до 24-го лютого. Саме цю дата українська сторона назвала останньою, щоб офіційно повідомити португальським організаторам про те, хто буде представляти нашу державу. До цієї дати також потрібно вказати яку пісню виконуватиме гурт чи співак.

Конкурсанти Євробачення 2018 будуть визначатись під час 3-4-х турів Півфіналу Нацвідбору. Один тур складається із виступу 7-12-х учасників. Пройшовши в 2-й тур учасники отримують настанови та поради від журі та знову виступають. Їх відсіюють журі та глядачі своїм голосуванням.

Перемігши в своєму турі та півфіналі,  претенденти на Євробачення від України потрапляють у фінал. Без сумніву це буде масштабне дійство, за котрим із радістю буде спостерігати уся країна. Більше того, головними суддями стануть, власне, самі українці. Їм дозволено голосувати за того, кого вони вважають найбільш достойним.

Усі правила відбору будуть ще попередньо оголошуватись під час одного із прямих ефірів.

Тим, хто під час відбірних турів не перебуватиме вдома, варто знати, що  відбір на Євробачення 2018 в Україні можна побачити в Ютуб.Відбір на Євробачення 2018

Журі та продюсер

Звичайно, особливо активно обговорюються в соціальних мережах імена журі. Саме від цих людей в значній мірі залежить якими будуть фіналісти Євробачення 2018 в Україні, який вони образ оберуть для себе, яку композицію та як саме захочуть виконувати.

СТБ привідкрив цей секрет та повідомив імена двох із трьох суддів.

Першою стане Джамала. Заслуга цієї співачки в популяризації української музики є дуже значною. Справжнім проривом для неї став виступ на конкурсі “Нова хвиля” в 2009-му році. Ідеально виконана нею пісня “Ой, верше мій, верше!” принесла перемогу Україні.

15 травня 2016-го року — дата найбільш важливої для Джамали перемоги. Пісня із назвою “1944” про депортацію кримських татар дала змогу співачці стати фіналісткою 61-го “Євробачення”. Така перемога стала корисною не тільки для кар’єри самої Джамали, але й принесла велику користь для авторитету країни, адже саме завдяки виступу Джамали “Євробачення” 2017-го року відбувалось в Україні.

За свої значні заслуги перед українським народом Джамала нагороджена званням народного артиста.

Другим членом журі стане Андрій Данилко. Його сценічний образ протягом багатьох років відомий, як Вірка Сердючка. “Перевтілюючись” в кумедну провідницю Укрзалізниці, артист встиг видати 4 музикальні альбоми. Окрім цього, Андрій Данилко також відомий як актор. На сьогодні він вже знявся у 17-ти фільмах, у тому числі й мюзиклах. Проте зовсім не тому йому було довірено обирати майбутніх учасників міжнародного конкурсу. Андрій Данилко має власний досвід успішного виступу на “Євробачені”. В 2007-му році він отримав друге місце на цьому конкурсі.

Хто стане третім суддею, поки що не відомо. СТБ це тримає в секреті. Очевидно, що це може бути людина близька до “Євробачення”, музики та авторитетна в українців. Гублячись в здогадах, журналісти називають Руслану. Ця співачка також свого часу приймала участь в конкурсі, здобула перемогу та прославила країну.

Іншим можливим варіантом на роль судді також називають Ігоря Кондратюка. Протягом кількох сезонів поспіль цей продюсер залишався незмінним суддею найбільшого вітчизняного співочого шоу “Х-фактор”. Також його часто запрошувала до участі в складі журі у телешоу “Україна має таланти”.

Відео відбору на Євробачення 2018 в Україні не обійдеться без участі головного музичного продюсера Нацвідбору. Ним стане талановитий український композитор Руслан Квінта. З його легкої руки, як показує досвід, успішно завершуються усі розпочаті ним проекти. Свого часу він тісно працював із такими зірками української естради, як: Софія Ротару, Наталія Могилевська, Антоніна Матвієнко, Міка Ньютон. Квінте продюсерував шоу “Голос. Діти”, 2-й сезон.Першою стане Джамала

Учасники від інших країн-учасниць

Деякі країни вже визначились із своїми співаками та піснями та офіційно повідомили про це.

Нідерланди обрали для свого представлення Уейлона. Виступаючи у складі гурту “The Common Linnets”, він вже мав змогу випробувати свої сили на цьому конкурсі. В 2014-му він отримав друге місце на “Євробачені” та неймовірну славу на своїй батьківщині. Перший його альбом фактично миттєво став платиновим, а після виходу у світ другого — співак отримав престижну нагороду 3FM. Відомо, що Уейлон захоплюється музикою кантрі і на конкурсі буде виконувати пісню саме в цьому стилі.

Британський варіант “Х-фактору” засвітив на світовій естраді нову зірочку — Саару Софію Аало. Посівши другу сходинку британського конкурсу, ця фінська леді продемонструвала свій талант усьому світу та виборола собі право представляти свою країну на конкурсі міжнародного значення.  З поп-пісень складаються 5 випущених співачкою альбомів, а тому, з великою ймовірністю, на “Євробаченні” звучатиме одна із них.

Айсель Мамедова — співачка, для котрої учасники Євробачення від України в 2018 році стануть конкурентами. Азейбаржан перший із усіх учасників 63-го конкурсу назвав ім’я своєї представниці. Айсель вже має досвід участі у інших престижних світового рівня конкурсах, виконує пісні, здебільшого, у стилі джаз. Музичні крити вже встигли оцінити її, як серйозну конкурентку, а її голос називають “оксамитовим”.

Не стала надовго розтягувати інтригу і Росія. Вони назвали свій вибір. Нею, як і попереднього року, стала Юлія Самойлова. В 2017-му дівчина повина була представляти свою країну на конкурсі в Україні, проте українська влада заборонила в’їзд на територію країни цій співачці. Головним мотивом такого рішення стали концертні виступи Юлії в Криму. Дізнавшись про таке рішення, керівники Першого каналу РФ запевнили, що якщо Самойлову не впустять в Україну, тоді вона обов’язково представлятиме Росію на “Євробаченні” в 2018-му, але вже в іншій країні. Юлія Самойлова

Як прийняти участь?

Хто пройшов у фінал Євробачення 2018 в Україні ще бути відомо не може, адже ще подаються заявки на участь. Стати конкурсантом, відповідно до основних правил організаторів, мають право лише ті особи, котрі:

  • мають паспорт громадянина (в Україні — від 16-ти років);
  • володіють правом інтелектуальної власності на пісню, котру вони виконують;
  • пройшли попереднє випробовування та допускаються до участі в другому етапі;
  • підписали контракт та готові дотримуватись усіх, передбачених конкурсом, правил.

Учасником може стати і колектив, кожен із членів котрого відповідає зазначеним вище вимогам. Варто вказати, що організатори не ставлять вимоги щодо періоду створення колективу та його досвіду. Це може навіть бути створений спеціально для Відбору колектив.

Кожен учасник надає “ММЦ-СТБ” право обробляти свої особисті дані. Сюди відноситься і можливість використовувати відео та фото учасників, а також використовувати його пісню на усій території країни без обмежень за способом та часом використання.

Усі учасники, котрі претендують на роль фіналіста зобов’язані:

  • виконувати усі пісні сольно та “на живо” (дозволяється використання музичного супроводу, але такого, що не імітує голос виконавця, не допомагає йому у виконанні і жодним чином не замінює його);
  • відмовлятись від участі у відбірних турах на “Євробачення” від інших країн;
  • не вживати алкоголю чи наркотиків під час участі у відбірних турах, підготовки до них.

У Конкурсі учасник повинен приймати участь під тим самим ім’ям чи назвою для гурту, під котрими приймав участь у Відборі. Тобто, змінювати такі дані вже не можна.

Не може учасник чи навіть фіналіст вимагати від організаторів відшкодування будь-яких фінансових втрат у зв’язку із участю у відборі. Єдиною нагородою, відповідно до правил, є моральне заохочення співака чи колективу до творчої діяльності та участі. Робота над іміджем та популяризація співака — важлива нагорода.

Окремий розділ стосується вимог, що висуваються організаторами до самої пісні.

  1. Пісня повинна бути виключно оригінальною. Для її створення не повинні були використовуватись жодні інші твори. Вона не повинна була бути раніше оприлюдненою та не могла використовуватись у комерційних цілях.
  2. Тривалість однієї пісні — 3 хвилини максимум.
  3. Учасник повинен володіти повними майновими правами на пісню. Згодом він повинен їх передати організаторові.
  4. Не можуть в тексті пісні використовуватись будь-які нецензурні слова та жаргонізми.
  5. Що ж стосується мови виконання, то вона може бути будь-якою. Проте на вимогу СТБ учасник повинен надати переклад пісні. Таке поки що ще жодного разу не траплялось, однак, теоретично може, особливо, якщо текст пісні написаний малопоширеною в Україні мовою.

У випадку, якщо трапляться непередбачувані обставини, що не залежать від організаторів, “ММЦ-СТБ” залишає за собою право відмовитись від проведення Відбору. Також компанія залишає за собою право допускати глядачів до відбірних турів за певну вартість.проведення Відбору