Home Новини Налаштування каналів супутникового телебачення на 2022 рік

Налаштування каналів супутникового телебачення на 2022 рік

3328
0
Налаштування каналів супутникового телебачення на 2022 рік

Кожна людина дивиться телевізор, у сучасному розмаїтті напрямків телеефіру можна знайти улюблені програми, наприклад, про природу або подорожі, світові чи регіональні новини, можна зайняти маленьку дитину мультиками або передами, що розвивають. І хотілося б, щоб це було безкоштовно чи з максимально низькою ціною.

Аналоговий ефір – засіб обміну інформацією засобом аналогового сигналу, який у свою чергу використовує наземні станції. Що роблять ці станції? Вони надсилають телепрограми в аналоговому форматі. Однак це вже старий метод передачі відображення та звуку.

У 21 столітті виникли технології, які дозволяють надавати і схвалювати значно більшу різноманітність телеканалів, на відміну аналога. Також, в наш час це все робиться в значно кращому форматі. Висуваючись на новий щабель Україна прийняла рішення ухвалити рішення не використати від аналогового телебачення, як і деякі регіони Заходу. Тепер тільки треба знати, як провести налаштування каналів супутникового телебачення на 2022 рік?

Налаштування каналів супутникового телебачення на 2022 рік

Які типи прийому доступні?

Все залежить від місця проживання споживача. Наприклад, якщо людина живе у сільській місцевості, селі чи ПГТ, їм ймовірніше, прийнятні чи цифрове чи супутникове телебачення. Що стосується мешканців міста вони користуються ширшим спектром методик. Зрозуміти про включення до провідних мереж або інтернет-мовлення можна по регіону проживання.

Що таке супутникове телебачення?

Супутникове телебачення – це один із методів обміну інформацією за допомогою супутника з подальшим способом цифрового сигналу. Вона підключена до супутникового тюнера телевізора, який зараз має практично кожен.

Супутниковий прийом характеризується великою кількістю телеканалів. Якщо є бажання увімкнути супутникове телебачення, слід дізнатися у одного з супутникових операторів, що знаходяться в Україні: Viasat або XtraTV.

28 січня багато власників супутникових антен втратили доступ до 23 українських каналів. Сигнал виявився закодованим. Щоб налаштувати нові характеристики мовлення українських телевізійних каналів, слід подивитися відео-інструктаж.

Отже, самостійне настроювання супутникових каналів України:

  1. Вибираємо опцію -Меню.
  2. Потім шукаємо у вікні частоту 11766/27500 H, вводимо нові параметри супутникових каналів в Україні, і вибираємо «OK».
  3. Потім шукаємо «Мережевий пошук» і вмикаємо його.
  4. Щоб знайти, вибираємо “Ок”.

Також необхідно вставити, а потім відсканувати на супутнику Amos 4W частоту 11175/30000/H. У зв’язку з цим слід виконати таке:

  1. Відкриваємо “Меню”.
  2. Вибираємо “Установка”, вибираємо “ОК”.
  3. Знаходимо вкладку «Супутник» та відзначаємо там Amos 4w. Натискаємо “ОК”. Інші налаштування залишаємо незмінними.
  4. Щоб відредагувати дані, потрібно натиснути на спеціальну кнопку на ДПУ (у кожній торговій марці – своя кнопка).
  5. Вибираємо за допомогою пульта рядок “Номер ТП”, потім “ОК”.
  6. У вікні, що шукає частоту відповідну частоту вибраного супутника, потім «OK». Якщо ця частота відсутня, її необхідно додати або вбити вручну. Натискаємо зелену кнопку та зберігаємо.
  7. Щоб знайти канал, необхідно натиснути на червону кнопку в нижній частині пульта.
  8. У новому списку також потрібно настроїти деякі характеристики пошуку.

Проте такий спосіб дозволяє знайти лише деякі програми, які задані однією частотою. А ось якщо список давно не оновлюється, найкращим рішенням відскануватиме весь супутник.

Для цього потрібно:

  1. Увімкнути –Меню на ТВ.
  2. Виділити “Установка”, потім “ОК”.
  3. У рядку “Супутник” необхідно вибрати Astra 4.8E; інакше називається Sirius 4.8E (канали супутника Сіріус), потім знову “ОК”. Інші налаштування залишаються незмінними.
  4. Для зміни повертаємось до жовтої кнопки у нижній частині пульта.
  5. Вибираємо червону кнопку внизу пульта, щоб знайти потрібні програми.
  6. У списку слід також налаштувати характеристики пошуковика.
Налаштування каналів супутникового телебачення

Такі установки каналів супутників України закінчені. Це не викликає складності (а для докладних налаштувань потрібно стежити за транспондерними змінами).

Тут можливо здійснити пошук як українських каналів, так і російських та відомих зарубіжних; безкоштовних та з підпискою. Після додавання потрібного нам списку телеканалів налаштувати супутникове телебачення в ресівері досить легко і просто.Усі телеканали класифікуються на окремі розважальні групи, залежно від переваг споживача, такоє відрізняються і параметри супутникових телеканалів в 2022 році:

  1. HTB+ – та НТВ-Плюс. На даний момент налічується понад 200 каналів, розбитих за темами та напрямками.
  2. Xtra TV – цей оператор відомий в Україні такими спорт каналами, як «Футбол 1» та «Футбол 2».
  3. Viasat Baltic і RTVi – це комерційні канали зарубіжного видання, вони все ж таки мають російську озвучку.
  4. Дитячі – це той пакет каналів з «розвивашками», захоплюючими піснями та мультиплікаційними стрічками для різного віку.
  5. Спорт – тут зібрані програми практично всіма мовами світу, але немає вітчизняного. Тому що спорт був цікавий усім і будь-коли.
  6. Музика та онлайн-продажі (телемагазини) – у цій групі приблизно 30 музичних каналів, телевізійних магазинів, а також тут є канали «фешн, мода, стиль».
  7. Різні відкриті – це HDTV та SDTV канали.
  8. «Для тих кому 18+» – у цій частині телебачення зібрані лише платні канали з якоюсь основною тематикою, яка не стосується політики.
  9. Радіо – тут зібрані відомі радіостанції.

Цікаво! StarLightMedia використовуватиме резервну частоту, точніше на новий супутник телебачення на 2022 рік.

Також, далеко не останнє місце посідає новина, що стосується глядачів каналів СТБ, ICTV, Новий канал М1, М2, QTV, які в 2017 з 1 березня перейшли на нову частоту, поміняли базу супутника – з Амос 2 на Амос 3.

Такі частоти екранного часу, як 1+1, 2+2, ТЕТ, ПЛЮСПЛЮС та деякі інші, можна дивитися також на Astra 4A. Надалі знадобиться додаткове налаштування, а саме частоту супутника варто вибирати – 11766 МГц зі швидкістю 27500 та горизонтальною поляризацією.

Якщо будуть закодовані супутникові канали, завжди є аналогове телебачення Т2. Це відбувається рідко і для таких каналів є BISS коди або ключі, але поки вони працюють безкоштовно, кодування проходить тимчасово.

https://youtu.be/7H1Ygqj94X0

Якщо спеціальні налаштування виконати самостійно не виходить, можна звернутися за порадою до фахівців.