Home Новини Нові правила видачі польської візи

Нові правила видачі польської візи

2183
0
Нові правила видачі польської візи

З ростом цін українці почали шукати місця, де можна купити усе необхідне, не витрачаючи багато коштів. Один з таких місць виявилась саме Польща. Саме тому громадяни навіть зараз намагаються відкрити собі візи до Польщі 2019. Серед особливостей шопінгу в сусідній країні варто виділити те, що там можна купити більш якісні товари, які дуже важко відшукати на українському ринку. Більш того, польські товари в півтора або в два рази дешевші, ніж українська продукція. Але цим причини відкриття візи не обмежуються. Українці полюбляють їздити в Польщу на заробітки, бо заробітні плати там набагато більші, а витрати на проживання є меншими.

Зараз оформлювати візи доводиться навіть якщо люди їдуть в Польщу з туристичною метою та збираються перебувати там до 90 днів. Оформлювати візу доводиться навіть якщо людина здійснює подорож у службових справах, їде на навчання, хоче відвідати рідних та близьких або хоче отримати роботу в сусідній країні. Особливість полягає в тому, що оформити дозвіл на перетин кордону та перебування в країні дуже легко. Саме Польща та Чехія виділяються своїм найлегшим способом отримання візових дозволів для громадян інших держав. Але навіть зі таких умов є свої нюанси, про які обов’язково треба знати.Нові правила видачі польської візи

Вимоги до громадянина, який хоче отримати візовий дозвіл

Почати треба саме з вимог до громадян, які висуваються візовими центрами. Перелік вимог постійно змінюється, а дізнатися нові правила видачі польської візи завжди можна на офіційному сайті візового центру чи на будь-яких інших інформаційних ресурсах. Вимоги для отримання візового дозволу поступово скорочуються, а сама процедура стає набагато легшою. Однак Польща впроваджує заходи та засоби суворого контролю, бо з часом кількість українців, які бажають перетнути кордон, лише збільшується. Серед усіх вимого однією головною є саме пакет документів, який у більшості випадків повинен складатися з:

  1. Заявки на отримання візи, яка являє собою заповнену спеціальну анкету.
  2. Двох фотокарточок.
  3. Закордонного паспорта, який відповідає усім положенням Візового кодексу.
  4. Внутрішнього паспорта країни, громадянином якої є особа.
  5. Медичного страхового поліса. Поліс повинен покривати Європу або Шенген. Також згодиться поліс, який діє в будь-які країні світу.

З цього й складається стандартний пакет документів, але він доповнюється в залежності від того, з якою метою особа хоче перетнути Польський кордон. Наприклад, особам, які планують службову поїздку, треба надати завірену довідку з місця праці на офіційному бланку компанії з повною інформацією про працівника. А студентам треба буде надати довідку з місця навчання. Деталі та вимоги для інших категорій осіб можна дізнатися в будь-якому візовому центрі чи в Інтернеті.Вимоги до громадянина

Зміни у процедурі оформлення робочої візи

Зараз майже на кожному інформаційному ресурсі можна відшукати новини про нові правила роботи в Польщі. Головною новиною є те, що через занадто велику кількість українців, які хочуть працювати в Польщі, буде створений єдиний реєстр іноземних працівників. Це спеціальний механізм, мета якого полягає у підсиленому контролі. У реєстрі буде міститися усі інформація про працівника, його дозволи на роботу, терміни дії візи, тощо. Але загалом поступово процедура оформлення для української сторони стає легшої, однак полякам доводиться боротися з певними складнощами.

Тепер громадяни України можуть поїхати працювати в Польщу лише в тому випадку, якщо в них є дійсне запрошення від польського роботодавця. Водночас роботодавець повинен документально підтвердити, що він намагався знайти на вакантну посаду поляка, але йому це не вдалося, а тому він запрошує на роботу українця. На цьому складнощі не завершуються. Тепер польським роботодавцям треба обов’язково за кожного запрошеного працівника робити платіж у розмірі 30 злотих. Цей платіж є обов’язковим та дозволяє цілком легально працевлаштувати іноземця.

Саме так оформлюється польська робоча віза 2019. Такі зміни були впроваджені з метою створення певних перешкод для польських роботодавців. Річ у тім, що роботодавці завжди намагаються працевлаштувати іноземців, бо вони менш вибагливі та менш оплачувані. Більш того, самі поляки полюбляють їхати в сусідні країни, де заробітні плати набагато більші. Як показує практика, насправді такі обмеження майже не створюють перешкод. Проблема полягає в тому, що тепер процедура оформлення візового дозволу займає більше часу.процедура оформлення робочої візи

Віза для шопінгу

Дуже часто українці, зокрема ті, що проживають у західних областях, їздять в Польщу з метою шопінгу. В цьому немає нічого дивного, адже в Польщі ціни на усі види товарів набагато менші. Тут можна купити дійсно якісний дотяг відомих виробників майже вдвічі дешевше. До того ж при покупках можна повернути собі частину коштів витрачених коштів, якщо зберегти усі чеки. З цього можна зробити висновок, що шопінг в Польщі є дуже вигідним. Однак для цього треба буде оформлювати спеціальну візу.

Взагалі віза на закупи до Польщі 2019 оформлюється набагато легше, ніж усі інші види віз. Під час її оформлення достатньо буде зібрати стандартний пакет документів та направитися до найближчого візового центра. Але така віза не видається безробітним особам та тим, хто має занадто малий рівень прибутку. Саме тому доведеться надати ще й довідку про прибуток. Більш того, треба попередньо забронювати готель та надати інстанції довідку про терміни бронювання готелю. В деяких випадках треба навіть пред’явити квитки. Тільки після цього можна буде продовжити процедуру оформлення візи. Треба знати, що вона видається далеко не кожному українцю. На неї можуть розраховувати лише жителі західних та деяких центральних областей.

Термін дії візи для закупівель не такий довгий, як хотілося б. Цей візовий дозвіл видається лише на сім діб. Але якщо подорож людини пройшла без якихось проблем та непередбачуваних випадків, то вона може подавати документи на отримання візи, термін дії якої становить півроку чи навіть цілий рік. Для оформлення допінгової візи краще звертатися саме до провідних візових центрів, бо вони зможуть надати якісну консультацію, допомогти зібрати усі документи та добитися швидкої відповіді від консульства.Віза для шопінгу

Воєводська віза

Не дивлячись на такий великий різновид віз, усі українці бажають оформити собі саме воєводську візу. Річ у тім, що саме воєводська віза дозволяє спокійно перетинати кордон протягом року. Увесь цей рік людина може знаходитися в Польщі без якихось обмежень. Воєводська віза оформлюється лише за умови наявності відповідного запрошення від польського громадянина. В такому випадку реєстрація буде відбуватися за місцем прописки сторони, яка оформлювала це запрошення. Запрошення, на основі якого потім видається віза, отримується у воєводському управлінні, яке займається справами іноземців.

Сторона, яка запрошує українця, повинна обов’язково підтвердити, що вона може надати йому відповідні умови проживання, житло та легальний прибуток. Тобто польська сторона повинна буде забезпечити українця усіма необхідними для комфортного життя умовами. Більш того, надана інформація буде обов’язково перевірятися воєводством, а тому обманювати інстанцію просто немає сенсу.

Робота в Чехії з польською візою

Варто знати, що гарні умови праці українцям пропонують не лише в Польщі, а ще й в Чехії. А тому люди, які вибирають країну для заробітку, цікавляться, чи легальна робота по польській візі в Чехії в 2019 році. Тут варто ознайомитися з положенням законодавства, згідно з якими громадянину дозволяється працювати лише в тій державі, яка видала особі візовий дозвіл. А тому такий рід діяльності є незаконним.

Проте в Чехії роботодавці пропонують українцям набагато більші заробітні плати, а тому люди іноді просто беруть та навмисно порушують вимоги чинного законодавства. Як показує практика, при роботі в Чехії ніхто не займається перевіркою документів, а тому можна спокійно отримати спочатку польську візу, а потім вже перетнути чеський кордон та залишитися там працювати. Однак в таких умовах не можна буде офіційно оформитися на роботу, тож доведеться працювати нелегально. За такі порушення людина може отримати чималий штраф, як і її роботодавець. Більш того, в такому випадку іноземний робітник депортується, а також йому на певний час забороняється в’їзд в країну. Саме тому варто двічі подумати, перш ніж порушувати законодавство, оскільки наслідки можуть бути дуже серйозні.

Загальні особливості оформлення візового дозволу

При проходженні процедури оформлення треба обов’язково брати до уваги термін дії запрошення до Польщі, особливо в тих випадках, коли планується їхати на заробітки. Річ у тім, що якщо термін дії запрошення закінчиться, то роботодавцю доведеться знову оформлювати всі документи та сплачувати внесок, який становить 30 злотих. Це дуже проблематична процедура, а тому не кожен захоче займатися нею знову. Здебільшого термін дії запрошення становить лише два тижні, а тому при його отриманні варто одразу зайнятися оформленням всіх документів та вернутися до візового центру.

Загалом зараз процедура отримання візового дозволу стала набагато легшою, а то громадян вже не ставляться так прискіпливо. Більш того, скоро планується впровадити нові правила отримання польської візи 2019, які внесуть чергові поправки та корективи. Важливо лише обрати гарний візовий центр, який допоможе правильно оформити усі документи та якнайшвидше отримати відповідь від польського консульства.Загальні особливості оформлення візового дозволу