Home Новини Параметри супутникових телеканалів в 2019 році

Параметри супутникових телеканалів в 2019 році

1107
0
Технології не стоять на місці

Технології не стоять на місці, вони постійно розвиваються. Саме тому на зміну застарілим стандартам приходять нові стандарти, які являють собою новітні механізми, певні вимоги до технічної складової, специфікацію певних засобів, тощо.. Так само вдосконалюється й медіа ринок, в якому почали активно впроваджуватися нові для України цифрові стандарти. Насправді цифрове мовлення чимало особливостей, серед яких варто виділити більш зручний формат, насиченість зображення та набагато краще звучання. Варто знати, що одночасно зі стандартами змінюватимуться й певна параметри, на яких відбувається телемовлення. Тож варто розуміти, як правильно виконується налаштування каналів супутникового телебачення на 2019 рік.

Ще жодного разу нові технології не були дешевими, а тому певний час тюнери коштували занадто дорого для звичайного українця. Саме тому влада почала впроваджувати спеціальну соціальну програму, в ході якої малозабезпечені громадяни могли безкоштовно отримати доступ до цифрового телебачення. Зараз вже тюнери коштують зовсім недорого, але ця програма й досі функціонує.Технології не стоять на місці

Що саме зміниться?

Супутники – це така техніка, яка служить протягом довгого періоду, але вони теж не вічні. Період служби супутника АМОС-2 закінчився. Більш того, він вже не відповідав вимогам сучасності. Саме тому планувалося перейти на більш технологічний супутник, який треба було запустити на орбіту. Внаслідок непередбачених обставин новий супутник вибухнув разом з ракетою ще на старті. Щоб не залишатися без мовлення, було прийнято рішення про терміновий перехід на супутник АСТРА 4А.

Насправді таких перехід відкрив нові можливості для українців. Тож розпочався етап впровадження цифрового мовлення. Нове мовлення є більш якісним, бо воно суттєво підвищує якість зображення, деталізацію, змінює формат на широкоекранний, а також підвищує якість звучання. Усе це дозволяє сповна насолодитися переглядом свого улюбленого серіалу чи кіно. Більш того, стандарти тепер відповідатимуть можливостями плазмових телевізорів, тож якість зображення на них буде ще кращою. Загалом за останні роки український медіа ринок перейшов у стадію свого активного розвитку. Чого вартий лише перехід на 4,5G та цифрові стандарти. Але це лише невеличкий технологічний прорив у порівнянні з тим, що планується впровадити найближчим часом.  

Як саме будуть налаштовуватися телеканали?

Через те, що відбувся перехід на нові параметри супутникових каналів в Україні, звичайним користувачам треба знову проводити всі налаштування. Взагалі варто покликати додому техніка, який за короткий термін самостійно налаштує усі телеканали. Зазвичай така послуга коштує небагато, однак доведеться узгодити час приходу спеціаліста й в цей час перебувати вдома. Проте до кожного тюнера додається інструкція, в якій зазначається, як зробити все власноруч.

Починаючи налаштування власноруч, треба дізнатися, чи дійсно конкретний піддається налаштуванню. Перелік техніки, яка підлягає налаштуванню, можна легко відшукати на просторах Інтернету. Якщо тюнера немає у цьому переліку, то він є застарілим та не піддається налаштуванню. Після цього за допомогою пульта потрібно зайти до меню налаштування й обрати у меню строку «Інсталяція». Після цього треба знайти модель необхідного супутника. В деяких випадках АСТРА 4А зазначатиметься як Сіріус. Вже після цього й треба буде налаштовувати канали супутника Сіріус, вказуючи необхідні параметри. Після вибору частоти відбудеться пошук каналів.

Насправді спеціалісти рекомендують робити мережевий пошук хоча б раз на місяць. Саме так забезпечується безперервна та безвідмовна робота тюнера. Якщо під час пошуку не вдалося відшукати потрібний канал, то краще перевірити правильність вводу даних, а також справність антени. Рекомендується додатково перевіряти інформацію про телеканали на їх офіційних сайтах, бо іноді самі телеканали можуть змінити свою частоту. Виходить, що знаючи параметри супутникових телеканалів у 2019 році, а також порядок налаштувань, можна самостійно дуже швидко відшукати всі потрібні телеканали.Як саме будуть налаштовуватися телеканали

Чим нове мовлення краще?

Користувачі вже встигли помітити, що новий супутник телебачення на 2019 рік набагато кращий та якісніший. Навіть при зміні супутника усі звичні канали будуть доступні й надалі, хоча відмінності можна буде помітити неозброєним оком. Перш за все, значну роль грає новий широкоекранний формат. Значне покращення звукового супроводу робить перегляд телевізора більш комфортним та приємним, бо тепер немає ніяких шумів та завад. А також новий супутник виділяється своїм величезним покриттям, яке охоплює майже всі віддалені закуточки держави, завдяки чому доступ до телемовлення має кожен житель держави без виключення.