Home Новини Параметри супутникових телеканалів в 2021 році

Параметри супутникових телеканалів в 2021 році

1084
0

Важко знайти людину, яка би не користувалася послугами супутникового телебачення. Завдяки йому людство знайомиться з новинами усього світу, відпочиває за переглядом любимих фільмів. Для якісного використання послуг необхідно знати про налаштування каналів супутникового телебачення на 2021 рік та правила налаштування приставки.

Особливості налаштування приставки

Налаштування будь приставки починається з пошуку каналів. Для цього знадобляться частоти супутникових каналів, які легко можна знайти за відповідним запитом в пошуковику.

Автоматичне налаштування безкоштовних каналів

Якщо ви не використовуєте платні послуги оператора супутникового телебачення, існує можливість перегляду каналів, що знаходяться у вільному доступі. В такому випадку слід виконати наступні кроки.

  1. Підключити супутниковий ресивер до телевізора. Найкраще зробити це через роз’єм HDMI. Якщо ваш телевізор вже має вбудований ресивер DVB-S2, кабель супутникової антени підключається безпосередньо до відповідного входу ТБ.
  2. Увійти в налаштування телевізора натисканням кнопки MENU, вибрати розділ «канали» і встановити в якості джерела сигналу «Супутник». Натиснути OK.
  3. Перейти в розділ меню «Налаштування супутника» і вибрати використовуваний супутник (Hot Bird, Astra, Amos та ін.). Натиснути OK. Дана дія виконується на вкладці кожного конвертера.
  4. Увійти в розділ «Автопошук» і запустити пошук доступних супутникових каналів і радіостанцій. При цьому можна відзначити галочкою пункт «пропустити зашифровані канали», якщо такий є. В такому випадку будуть знайдені тільки безкоштовні канали.

Для автоматичного налаштування супутникових платних каналів знадобиться CAM модуль з картою доступу, придбаної у оператора супутникового телебачення.

Придбаний модуль треба вставити в PCMCIA слот ресивера або ТВ. Робити це слід при відключеному обладнанні. Сама карта доступу вставляється чіпом вгору щодо лицьового боку CAM модуля. налаштування каналів супутникового телебачення

В меню «Автопошук» вибрати необхідного оператора супутникового телебачення. Натиснути OK та знайти нові параметри супутникових каналів в Україні. Провести автоматичний пошук супутникових каналів по інструкції, описаної вище. При цьому пропускати зашифровані канали не потрібно, тому що вони будуть розблоковані за допомогою карти доступу.

Ручне налаштування каналів на супутнику

Зазвичай така настройка потрібно, якщо параметри супутника змінилися або значення, встановлені за замовчуванням, не підходять для поточного підключення.

Увійти в меню «Налаштування супутника» і встановити актуальні значення частоти транспондера і конвертера (LNB). Ці дані можна отримати у оператора супутникового телебачення. Запустити пошук каналів з новими параметрами. Таким чином можна провести ревізію каналів, які останнім часом швидко змінюються. Наприклад, станом на червень 2021 року канали супутника Сіріус пройшли оновлення на поповнилися на 2 канали: Vintage TV /укр.  / 02.06.2021 та Sirius TV /укр.  / 01.06.2021

Як додати супутникові частоти каналів?

Таблицю з переліком частот можна проглянути в інтернет-ресурсах та на тематичних форумах. Компанії та приватні особи викладують потрібну інформацію, яку самостійно можна занести в пам’ять тюнера. Процес практично ідентичний на всіх приставках, незалежно від моделі і виробника.

Для додавання програм заздалегідь підготуйте список з потрібними позиціями. Зробіть це на листку паперу, в нотатках на телефоні або іншим зручним способом, головне мати потрібні дані під рукою.

  1. В налаштуваннях знайдіть розділ «Установка», там слід вибрати графу «Номер ТП», сюди і будемо вводити параметри супутникових телеканалів в 2021 році.
  2. Якщо в списку є потрібна, просто виберете її. Якщо ні, натисніть жовту кнопку, щоб потрапити в меню редагування. Тут введіть частоту вручну, натиснувши зелену кнопку, збережіть і запустіть сканування через червону.
  3. Кольори можуть відрізнятися, але на всіх ресиверах внизу відображається підказка, по ній і орієнтуйтеся.

Для більш сучасних пристроїв процес мало чим відрізняється. Потрібно зробити все те ж саме, відкрити налаштування і розділ установок, вибрати потрібний супутник і зайти в меню «редагування». Далі вводите частоти супутникових каналів, скануєте їх і зберігаєте.

Після сканування і додавання всіх потрібних налаштувань, можуть з’явитися зайві канали – непрацюючі або нецікаві. Щоб видалити їх, скористайтеся редактором, про який ми писали раніше.

Резюме

В 2021 році, як і в попередніх роках власники супутникових каналів вводять нововведення, а саме,  змінюють параметри каналів та додають нові. Самостійно ввести канали на приставку не важко. Головне знати частоти на додержуватися інструкції по користуванню приставки. Основну інформацію про параметри можна дізнатися з інтернет-ресурсів.