Home Новини Правила дорожнього руху України 2017: тести та екзамени

Правила дорожнього руху України 2017: тести та екзамени

3480
0
знаки дорожнього руху

Люди прагнуть рухатися до комфортнішого життя. Одним з його елементів сьогодні є автомобіль. Він здатен суттєво полегшити життя людини. Навряд чи хтось відчуває зручність, користуючись громадським транспортом, практично кожен прагне водити власний автомобіль. Купити його не складно, але одразу за кермо сісти не вдасться, адже необхідно отримати водійські права, перш за все добре засвоївши правила дорожнього руху України 2017 року, і здавши відповідні екзамени.

знаки дорожнього руху

Доведеться напружитись, перш ніж почати крутити кермо власного авто, адже іспит, який необхідно буде скласти, серйозний, як з точки зору теорії, так і практики. І це справедливо, адже від якості освоєного водійського матеріалу може залежати чиєсь життя.

Важливість ПДР 2017

Більшість норм і правил в українському суспільстві розробляються для забезпечення різностороннього добробуту громадян. Особливо важливими є ті, які забезпечують безпеку їх життя і здоров’я.

Статистика свідчить, що найвищий рівень закононеслухняності проявляється саме на дорогах. Подібне призводить до того, що через дорожньо-транспортні пригоди гинуть тисячі людей за рік, і, в переважній більшості випадків, винні у цьому водії. Парадоксальним є те, що більшість з них не просто ігнорують установлені правила, а не знають їх.

Ігри з людськими життями – це не жарти, тому важливо аби всі кермувальники досконало володіли установленими нормами поведінки на дорозі. Державна автоінспекція намагається усіма силами боротися з порушниками, проте корупційні механізми дуже часто стають на заваді цьому.

Суспільство постійно намагається посилити міру відповідальності за вчинені дорожні правопорушення, проте, дивлячись на статистичні дані, це не завжди вдається.

Екзамен з ПДР

Важливою складовою практичної реалізації себе як водія транспортного засобу є навчання і здача відповідних іспитів. Додатковим плюсом може стати саме навчання у автошколі. Це дозволить уникнути проблем у практиці автоводіння. А от щодо теоретичних засад, тут складніше. Добре було б натрапити на хорошого викладача, який постійно обговорює ситуацію на дорозі і ставить супроводжуючі запитання, які стосуються тих чи інших нюансів поведінки в різних кермувальних обставинах.

рука та кермо

В інших випадках все падає на плечі курсанта. Проте, сьогодні це теж невелика проблема якщо людина дійсно хоче оволодіти усім багажем необхідних знань, щоб будувати в майбутньому адекватну поведінку на дорозі. Тести ПДР України 2017 року тут незамінні.

Існує безліч інших нюансів. Бюрократична система, що ще досі активно працює в Україні, потребує подачі великої кількості різноманітних документів для допуску до екзаменів. Відвідування автошколи дещо спрощує цей процес. Важливо не припуститись помилки, оскільки це призведе до неможливості здати іспит ПДР України 2017.Особливу коректність слід проявити при внесенні даних прописки або реєстрації.

Якщо вдасться пройти всі попередні кола з бюрократичними папірцями, вже незабаром доведеться з’явитися в комп’ютерному класі, щоб проявити набуті знання «у всій красі». Головне тут – проявити максимальний спокій і забути про шпаргалки, опираючись лише на власний багаж знань.

Екзамен з ПДР України 2017, білети ДАІ для якого розроблені з максимальним акцентом на виявлення знань з усіх можливих аспектів правил ПДР, запропонує 20 запитань. Лише дві помилки можуть бути припустимі при здачі. Виявити для себе, де саме помилилися, можна буде лише після вичерпання передбачених запитань. На кожне запитання в білеті відведено одну хвилину. Цього цілком достатньо для пошуку вірної відповіді у своїй голові.

На що звернути увагу?

Здача іспиту передбачає знання з медицини і права. Варто пам’ятати, що незадовільно здана теорія не дасть змоги скласти практичну частину іспиту. Тому слід запам’ятати декілька важливих речей.

  1. Уважно читайте питання білету. Доволі часто можна упустити фразу і відповісти невірно. Зберіться і максимально сконцентруйтесь на кожній літері.
  2. Завдання стосовно проїзду на перехресті може збити з пантелику. Зверніть увагу чи є на ньому світлофор. Його відсутність свідчить про пріоритетність вказівних знаків. Якщо ж на перехресті працює регулювальник, то ні світлофор, ні знаки не відіграють ніякої ролі.
  3. Готуючись, необхідно звернути увагу на стоянки з лівого боку. Цей маневр непоширений у великих містах, проте у білети таке питання включено.
  4. Окремі запитання можуть акцентувати увагу на поводженні водія з габаритними вогнями. Їх можна використовувати під час руху, проте важливими вони є під час зупинки або стоянки транспорту в нічний час.
  5. «Трамвайні» питання також можуть містити нюанси. Багато хто думає, що цей транспорт завжди має перевагу на дорозі, проте ні. Лише у випадку «рівності» трамвая і автомобіля перший може керувати ситуацією.
  6. Клікнувши в помилковому місті на комп’ютері не впадайте в паніку, адже система зафіксує лише подвійне клацання на обраній відповіді.

«Підводних течій» у запитаннях немало, проте максимальна впевненість і концентрація сприятимуть пошуку адекватних відповідей і успішної здачі іспиту.

дівчина за кермом

Можливості для попередніх тренувань

Аби уникнути неприємних ситуацій на іспиті, є безліч можливостей раціональної підготовки до нього.

Існує велика кількість літератури, яка стосується ПДР в Україні. З іншого боку, технологічний прогрес сьогодні дозволяє з легкістю освоїти необхідну інформацію щодо правил дорожнього руху в режимі онлайн. Розроблені тести онлайн українською з ПДР України 2017 року дозволять засвоїти потрібний матеріал і дадуть змогу самостійно перевірити себе перед здачею основного екзамену.

Сервер з тестами дозволить виявити допущені помилки і зосередити увагу на пробілах у знаннях. Така система суттєво спрощує спеціалізоване навчання і додає впевненості при безпосередній розмові в Державній автоінспекції.

Скласти екзамен онлайн з правил дорожнього руху України 2017 не буде проблемою. Не обов’язково навіть установлювати програми у себе на комп’ютер, достатньо буде перейти на відповідну сторінку в інтернет-ресурсі.

Подібні дії дозволять виправити прогалини у знаннях і належним чином підготуватися до основного іспиту.

Окрім того в Інтернеті можна знайти відео уроки правил дорожнього руху України 2017. Наочне сприйняття набагато ефективніше дозволяє освоювати інформацію, тому подібні перегляди ніколи не будуть зайвими. Картинки з відео дозволять належним чином сформувати уявлення про різні можливі ситуації на дорогах.

Які ресурси допоможуть в підготовці?

Практично будь який автомобільний сайт пропонує білети з онлайн підготовки до іспиту з ПДР. Вони також дають змогу скачати різноманітні матеріали для формування належних знань. Позитивним є й те, що зареєструвавшись на подібному сайті, можна отримати змогу стежити за власнім прогресом.

Ще більше перспектив відкрито для власників Айфонів та інших гаджетів. Різноманітні додатки припускають можливість підготовки будь де і будь коли. Зручний дизайн і оформлення подібних програм допомагають більш якісно освоювати необхідний матеріал. Хорошими відгуками характеризується наприклад «ПДР – 2017» – спеціалізована віртуальна книга з тестами.

Книга відкриває широкі можливості зручної роботи з інформацією. Зокрема, надається можливість тренуватися по порядку або ж перемішуючи запитання, як завгодно. Зручність подібної роботи полягає й у тому, що виявивши помилки, програма скеровує до матеріалів, які дозволять виправити їх у майбутньому.

 

Система штрафів за порушення ПДР 2017

Нововведення 2017 року в систему штрафів за порушення ПДР покликані спонукати до належного навчання в автошколах, а не до банальної купівлі прав. З 2017 року суттєво зростає вартість навіть мінімальних порушень. Якщо раніше перевищення швидкості до 20 км/год. не було предметом уваги інспектора, то сьогодні це привід оплатити 255 грн. Перевищення встановленого ліміту на більш ніж на 35 км/год. провокує виплату штрафу у розмірі 510 грн.

Ще одне нововведення стосується бальної системи штрафування. Перевищення установленого на ділянці швидкісного обмеження призведе до зняття від 50 до 100 балів з кермувальника. Досягнення від’ємної позначки у кількості балів – причина автоматичного відбирання прав.

Важливо знати, що влада планує закупити і з 1 січня встановити на дорогах країни обладнання, яке дозволить фіксувати правопорушення за європейським взірцем. Водій, в такій ситуації може навіть не підозрювати про те, що його вчинок зафіксовано, а згодом отримати повідомлення про штрафування.

Система штрафів 2017 року включатиме й інші зміни. Всі передбачені за порушення ПДР заходи покарання будуть суттєво посилені.

знаки дорожнього руху

Планується, що така система змусить керманичів бути максимально відповідальними і сконцентрованими на дорозі і первинно приділити максимум уваги, проходячи екзамен онлайн з ПДР України 2017.

Варто пам’ятати, що на водієві транспортного засобу лежить велика відповідальність не лише за власне, а й за життя і здоров’я інших людей також. Тому, в жодному разі не варто ігнорувати можливості відмінно освоїти правила дорожнього руху. Належний підхід до цієї справи суттєво знизить ризик виникнення небажаних ситуацій на дорозі у майбутньому.

Тести онлайн з правил дорожнього руху України 2017 – один з найкращих помічників у цій ситуації. Охоплюючи весь спектр матеріалу, необхідного кваліфікованому водієві, вони ще й суттєво спрощують можливості для оптимального навчання.

Завжди будьте пильні, пам’ятайте про правила дорожнього руху і нехай щастить на дорозі!