Home Спортивне життя EBL: Відомо, коли розпочнеться сезон 2022/2023

EBL: Відомо, коли розпочнеться сезон 2022/2023

71
0
EBL: Відомо, коли розпочнеться сезон 2022/2023

Чемпіон Польщі буде обрано не пізніше 18 червня 2023 року. Титул захищає Śląsk Wrocław, який у травні виграв 18-ту золоту медаль, через 20 років після останнього тріумфу.

Сезон традиційно відкриє матч за Суперкубок Польщі Suzuki, який відбудеться 21 вересня. Про трофей Конкуренцію Адаму Войціку складе чемпіон Сілезії та переможець Кубка Польщі Suzuki BM Stal Ostrów Wlkp.

У першому турі (22-25 вересня) в т.ч. Rawplug прийматиме віце-чемпіона країни Легію Варшаву, а бронзовий призер депутата Анвіла Влоцлавека на власному корті зустрінеться з Енеа Застал Зелена Гура.

Основний сезон, у якому команди боротимуться за системою «рівний-рівному», триватиме до 3 травня.

6 травня стартує етап плей-офф чемпіонату Польщі. У чвертьфіналі вісім найкращих команд змагатимуться за три перемоги за вихід до півфіналу. У них також розігрується до трьох перемог. Старт гранд-фіналу (до чотирьох перемог) запланований на 2 червня, а ймовірна заключна, сьома гра – на 18 червня.

Дві перерви – в листопаді та лютому, вони будуть відведені на вікна ФІБА, в які пройдуть матчі попереднього відбору на Євробаскет-2025 і Кубок Польщі (середина лютого).

Energa Basket League у сезоні 2022/2023 включатиме: Anwil Włocławek, Arged BM Stal Ostrów Wielkopolski, Arka Gdynia, Enea Abramczyk Astoria Bydgoszcz, Enea Zastal BC Zielona Góra, Grupa Sierleccy Czarni Słupsk, GTK Gliwice, King Szczecin, Legia Warszawa, MKS Dąbrowa Górnicza, PGE Spójnia Stargard, Polski Cukier Pszczółka Start Lublin, Rawlplug Sokół Łańcut, Trefl Sopot, Twarde Pierniki Toruń та WKS Śląsk Wrocław.

MC, PAP