Home Спортивне життя PKO BP Ekstraklasa: Piast Gliwice з першими очками в сезоні 2022/2023

PKO BP Ekstraklasa: Piast Gliwice з першими очками в сезоні 2022/2023

81
0
PKO BP Ekstraklasa: Piast Gliwice з першими очками в сезоні 2022/2023

Футболісти «П’яст Глівіце» перервали серію з трьох матчів поспіль без перемог, в яких не забили навіть гола, розгромивши «Краковію» з рахунком 1:0. Для краків’ян це була друга поспіль поразка. Героєм матчу став автор переможного голу Хорхе Фелікс. Іспанець, який минулого тижня підписав контракт з «П’ястом Глівіце» після двох сезонів у турецькій «Сівасспорі», таким чином чудово повернувся до PKO BP Ekstraklasa.

У першому таймі на полі мало що відбувалося. Хоча обидві команди намагалися атакувати, їм рідко вдавалося відбити удари з місця.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Хорхе Фелікс повернувся в П’яст Глівіце

Кращі моменти відпрацьовували гості. На 23-й хвилині Аркадіуш Пирка вбіг у штрафний, але його удар – не без проблем – відбив Кароль Нємчицкі. Через чотири хвилини Каміл Вільчек не використав ще кращої нагоди. Він отримав пас від Даміана Кондзьора, але не влучив, стоячи перед порожніми воротами. Лише на 40-й хвилині «Краковія» завдала влучного удару. Матіас Гебо Расмуссен пробив по м’ячу метрів з 20, і Франтішек Плах не здивувався.

Після перерви матч все ще видавався не дуже привабливим видовищем. «Краковія» отримала перевагу, але не змогла створити хорошу гольову можливість.

Але на 70-й хвилині П’яст чудово провів контратаку. Кондзьор чудово виконав навіс, а поданий за мить до цього Фелікс головою відправив м’яч у сітку. Це був перший гол команди з Глівіце в цьому сезоні.

Після програного голу «Краковія» спробувала зрівняти рахунок, але кидки в штрафну були надто передбачуваними для добре організованої оборони «П’яста». В останній дії матчу Євген Коноплянка впав у штрафному майданчику, але арбітр не продиктував «одинадцятку». Він дочекався підтвердження свого рішення від судді VAR і завершив зустріч.

Краковія – П’яст Глівіце 0:1 (0:0)

мета: Фелікс 70

Cracovia: Кароль Нємчицький – Якуб Югас (68-й Корнел Рапа), Матей Родін, Вергілій Ґіта – Отар Какабадзе, Такуто Осіма, Матіас Гебо Расмуссен (75-й Євген Конопланка), Каміль Пестка (75-й Міхал Сіплак) – Якуб Мисзор (63-й Флоріан Лошай), Патрік Макуч , Міхал Ракоці (63. Бенджамін Калман)

Piast Gliwice: Франтішек Плах – Константін Райнер, Якуб Червінскі, Аріель Мосор – Аркадіуш Пирка (66. Хорхе Фелікс), Том Гейтлі (87. Міхал Капут), Гжегож Томасевич, Міхал Храпек (81. Якуб Голубек), Даміан Кондзьор (81. Міхаель Амеяу) , Александрос Катраніс – Каміл Вільчек

Жовті картки: Ракоці, Какабадзе, Рапа – Катраніс, Чрапек

MC, PAP