Home Світ Бензин, дизель, автогаз. Ціни на АЗС (серпень 2022)

Бензин, дизель, автогаз. Ціни на АЗС (серпень 2022)

77
0

У другому тижні серпня літр бензину EU95 подешевшав на 0,33 злотих, а ціна впала нижче 7 злотих. Це обвал цін на станціях – констатують аналітики e-petrol.pl. Вони додали, що подібне зниження відбулося і з дизелем, який дешевший на 0,22 злотих і коштує в середньому 7,13 злотих за літр.

«Обвал цін на станціях» – так оцінили ситуацію на паливному ринку другого тижня серпня аналітики порталу e-petrol.pl. Зниження особливо помітні у випадку бензину та дизеля, повідомили вони в середу.

«Літр 95-октанового бензину подешевшав на 0,33 злотих»

«Літр 95-октанового бензину подешевшав на 0,33 злотих і зараз коштує 6,86 злотих, опустившись нижче 7 злотих. Востаннє такі ціни на це паливо були в травні цього року. Подібне зниження стосується і дизельного палива, яке дешевше на 0,27 злотих за літр і середня плата 7,13 злотих за літр. Знову автогаз подешевшав на 0,04 злотих за літр, пропонуючи на станціях в середньому 3,27 злотих за літр”, – випливає з даних, наведених e-petrol.pl .

Пояснили, що через падіння оптових цін на пальне, яке спостерігалося з початку серпня, водії в Польщі платять за заправку значно менше, ніж тиждень тому.

Найдешевша заправка в Лодзькому воєводстві

На думку аналітиків, сьогодні на паливній карті Польщі виділяється Лодзьке воєводство, де e-petrol.pl зафіксував найнижчі ціни на бензин Pb95, дизельне пальне та автогаз. Вони відповідно: 6,80; 7,10 та 3,11 злотих/л. Така ж середня ціна на бензин також дійсна цього тижня в Померанії, додали вони.

«Наразі заправка 95-октановим бензином є найдорожчою в Західнопоморському воєводстві, де в середньому сплачується 6,94 злотих за літр. Дизельне паливо з ціною 7,20 злотих/л є найдорожчим у Любуському воєводстві та на Підкарпатті. області, а LPG коштує найбільше в Нижній Сілезії – 3,49 злотих / л”, – вказали експерти e-petrol.pl.

Основне джерело фото: Shutterstock