Home Світ Україна – Росія. Пряма трансляція (субота, 16 липня 2022)

Україна – Росія. Пряма трансляція (субота, 16 липня 2022)

68
0

Збройні сили України повинні отримати перевагу в небі та отримати відповідне озброєння від західних союзників для досягнення успіху в наземних військових операціях – повідомив у суботу речник ВПС України Юрій Ігнат.

– Після терористичних актів і військових злочинів, скоєних Росією, світ має відреагувати. І якнайшвидше приймати рішення, які зараз приймаються дуже повільно. Президент (України Володимир Зеленський) постійно запитує, скільки потрібно української крові, щоб дати нам те, що нам потрібно. І це важка зброя. Для військово-повітряних сил – зенітної техніки, протиповітряної оборони та авіації, – повідомив він.

Він підкреслив, що поставлені в Україну артилерійські системи були величезним проривом і окупанти їх бояться. За його словами, системи протиповітряної оборони, які, як він сподівався, колись отримає Україна і які зможуть зупинити крилаті ракети, “будуть ще більш вагомим аргументом для російської авіації тримати дистанцію”.

Він підкреслив, що для України дуже важливо отримати сучасну, західну авіацію. – Якщо окрім тих літаків, які ми вже маємо і які щодня успішно атакують фронт і тил оборони противника, ми отримаємо авіаційну техніку, сучасні багатоцільові винищувачі, які можуть вражати повітряні та наземні цілі (…) , це буде зовсім інша розмова, – сказав він.