Home Відпочинок Новий рік 2023 Коли настає китайський Новий рік 2023?

Коли настає китайський Новий рік 2023?

1962
0
дата китайського Нового 2019 року

Грядущий китайський східний Новий рік 2023, дата якого припадає на 1 лютого, буде святкуватися в усьому світі. Китайський Новий Рік поширений не тільки в Китаї. Його святкують в усьому світі, у всьому світі існує традиція «шанувати» 12 зодіакальних тварин, у всьому світі на святкування Нового Року впливають китайські традиції.

дата китайського Нового 2019 року

Історія свята

У перекладі з китайської «Чуньцзе» перекладається як «свято весни». І недарма – для китайців цей день символізує початок посівів рису. Існує навіть традиція вставляти в петельки одягу колосок рису як символ майбутнього врожайного рік. Новий Рік святкують у другий молодик після 21 грудня: за григоріанським календарем дата випадає на 1 лютого.

Зодіакальні тварини

Щоб дізнатися, коли настає китайський Новий рік 2023, необхідно заглянути в спеціальний місячний календар. Дата китайського Нового 2023 року доводиться на 1 лютого, є роком Кролика. Це особлива тварина, що має норовливий характер. Він яскравий, екстравагантний, комунікабельний – перед ним не встоїть жоден представник протилежної статі. Це кращий рік для цікавих знайомств, для створення пари і бізнесу. Однак краще утримуватися від конфліктів в цьому році – вони можуть важко позначитися на вашому подальшому житті.

Традиції китайського Нового року

Китайський Новий рік 2023 – найдовше і вражаюче свято. Воно триває 15 днів.

Ніч напередодні Нового року називається “ніччю зустрічі після розлуки». Всі члени сім’ї збираються за одним столом, а якщо хтось з них не зміг прийти, то його місце залишається вільним і столові прилади все одно залишаються на столі.

 китайський Новий рік 2019

Починається святкування з параду салютів і феєрверків. Китайці дуже забобонні і все своє життя проживають під знаком духів з потойбічного світу. Тому в перший день прийнято також спалювати пахощі – вони нібито відлякують злих духів і привернуть в сім’ю щастя й удачу. Повір’я говорить, що в цей день пробуджується природа, розквітає земля і пробиваються паростки щастя.

У китайський Новий рік не прийнято дарувати дрібнички друзям і колегам. Дорослі люди дарують одне одному два мандарина і отримують в подарунок таку ж кількість мандаринів. Традиція виникла неспроста: на китайській мові «два мандарина» співзвучно з «золотом». Молодим сім’ям прийнято дарувати різні подарунки, що підкреслюють єдність молодят: наприклад, дві тарілки, дві вази, дві чашки. Заборонено дарувати годинник літнім людям і іграшки для ненароджених дітей: можна «наврочити». Батьки, бажаючі своїй дитині благополуччя і багатства, обов’язково подарують йому червоний конверт з грошима – чим більше грошей, тим більше щастя буде у дорослому житті дитини.

Китайці прикрашають квартири мандаринами: їх число обов’язково кратно восьми, тому що вісімка символізує для китайців нескінченність.

коли настає китайський Новий рік 2019

Завершується китайський Новий рік Фестивалем китайських ліхтарів. У 2023 році Фестиваль доводиться на 1 лютого. У цей день на всіх вулицях Китаю запалюються круглі чарівні ліхтарики. У цей день також влаштовують ритуальні танці. Особливо примітний левиний танець, який характеризує захист від негараздів, і танець дракона, під час якого по місту проносять величезного різнобарвного дракона з паперу, довжина якого становить від 8 до 10 метрів. Китайці ходять на ходулях, веселяться і танцюють.

Китайський Новий рік – свято з багаторічною історією, яке не можна ігнорувати. Якщо господар року буде прихилен до вас, то – будьте впевнені – рік пройде вдало.