Home Світ Марк Бжезінський, посол США в Польщі, про польсько-американські відносини

Марк Бжезінський, посол США в Польщі, про польсько-американські відносини

72
0

Підгалля відвідав посол США в Польщі Марк Бжезінський. Під час конференції в Каспровому Верху він сказав, що «польсько-американські відносини є багатовимірними». – Звісно, ​​йдеться про безпеку, про економіку, але це також і про міжособистісні стосунки, – підкреслив він.

У понеділок пізно вдень посол США вирушив канатною дорогою до Каспрового Верху, де зустрівся з директором Татранського національного парку (TPN). Марк Бжезінський повідомив, що разом із групою співробітників посольства США у вівторок досягне найвищої вершини Польщі – Риси.

– Ледве приїхав із Варшави і відчув гірське повітря. Я думаю, що наступні два дні будуть чудовими. Я дуже схвильований, – сказав посол і додав, що його батько Збігнєв Бжезінський любив подорожі та розповідав про польські гори. – Наше завдання – завтра піднятися на Риси. Багато людей бажають мені удачі, і я не знаю, чи вони переживають за мене, – пожартував Бжезинський. Він зазначив, що під час експедиції буде в бейсболці, яку отримав від президента США Джо Байдена.

Марк Бжезінський під час прес-конференції на Каспровому ВерхуПАП / Гжегож Момот

Бжезінський: Польсько-американські відносини є багатовимірними

– Польсько-американські відносини є багатовимірними. Звісно, ​​йдеться про безпеку, про економіку, але це також і про міжособистісні стосунки, – підкреслив він. Він нагадав, що Татранський національний парк і національний парк Скелясті гори співпрацюють з 2007 року на основі укладеної угоди про партнерство.

– Татранський національний парк і національний парк Скелясті гори утворюють єдиний у своєму роді міст. Американці дуже люблять свої національні парки, і це може об’єднати наші суспільства. Дивлячись у майбутнє, я думаю, що багатьом американцям сподобається Татранський національний парк, і я запрошую поляків до Національного парку Скелястих гір та всіх інших національних парків Сполучених Штатів – сказав посол США.

Марк Бжезінський з візитом на ПідгалліПАП / Гжегож Момот

Директор TPN Szymon Ziobrowski сказав, що партнерство зі Сполученими Штатами є дуже важливим і цього року угода між парками буде продовжена

– У нас дуже добре організована волонтерська програма, яка надихнула нас у США. Ми дуже часто зустрічаємося з колегами зі США. Ми часто співпрацюємо, говоримо про різні гострі проблеми, які парадоксально схожі, хоча нас розділяє океан і багато тисяч кілометрів. Великим натхненням для нас також є бізнес-частина американських парків, яка завдяки комерційній діяльності може реалізовувати дуже цікаві освітні програми. Сподіваюся, що після пандемії ми знову поїдемо з навчальним візитом до США і запросимо наших американських колег до Польщі, – сказав Зьобровський.

Пам’ятний фрагмент історичної канатної дороги на Каспровий Верх Бжезінський отримав від працівників Польської канатної залізниці.

Основне джерело фото: ПАП / Гжегож Момот