Home Фінанси Кодекс Діюча Конституція України зі змінами та доповненнями 2017

Діюча Конституція України зі змінами та доповненнями 2017

2529
0
Конституція України

Конституція України – головний закон, який було прийнято 28 червня 1996 року, через п’ять років після проголошення незалежності України. На честь такої великої події існує свято День Конституції України. Конституція має п’ятнадцять розділів, де прописані всі закони а права, які стосуються абсолютно всіх верств населення. У кожному детально прописані всі закони. І дотримуватись їх повинен кожен, незважаючи від віку та статті. Бо ми єдиний і незалежний народ, а отже також єдино повинні дотримуватись Основного закону України, не зважаючи на обставини.

Конституція України

Конституція має багато впроваджень, що додаються кожного року. Адже час змінюється, а разом із ним і держава. Тому потрібно щось змінювати і крокувати вперед. Інакше змін не буде жодних. Західні країни це вже давно зрозуміли. Тому і процвітають. Потрібно запам’ятати – не завжди старе краще нового.

Зміна як тенденція

Зараз у багатьох країнах був перепис Конституції. Бо вважали, що начебто стара не влаштовує та диктує закони не відповідно до теперішнього часу. Тож більшість законодавчої влади країн внесли зміни до Конституції та прийняли їх. Ось і наша держава вирішила від коректувати Основний закон України.

Петро Порошенко обіцяє у найближчому часі внести зміни до Конституції України щодо політичної системи. Держава так і залишиться парламентсько – президентською, але ліквідуються державні адміністрації. Замість них будуть створені обласні інститути, де керувати будуть представники президента. Зміні підпорядковуються 19 стаття. Сенс її в тому що органи державного та місцевого самоуправління мають діяти лише за законами України, не обминаючи їх в ніякому разі. У такому випадку їх чекає судове покарання за порушення законів. Але змінена Конституція України 2017 потягне за собою низку адміністративних реформ, так я к повинна буде відбутись ліквідація та заміна, а отже це тисячі людей, які звільнені з роботи.

Щодо Верховної Ради

Основний перелік повноважень Верховної Ради та депутатів залишається незмінним. Вони прописані у вісімдесят п’ятій статті. До неї входять тридцять шість повноважень, які повинна виконувати Верховна Рада. Але у випадку прийняття цього документа Верховна Рада розширить свої повноваження. Ось наприклад кілька таких повноважень. Це те, що парламент має право вносити зміни тільки у поставлений строк та що має право скликати всеукраїнський референдум. Це одні із головних повноважень. Парламент зможе обирати керівника Державного бюро розслідувань, яку буде надавати депутатам президент.

Пропонується закріпити у Конституції права парламентської опозиції. Але це питання носить загальний характер, тож зміни можуть і не торкнутися парламентську опозицію.

Також Порошенко бажає скасувати імперативний мандат. Тобто, якщо депутат після виборів н входить до фракції або опозиції, в якій він прописаний за документами, то у нього відбираються всі повноваження. Отже, Конституція України зі змінами та доповненнями 2017 року внесе багато новинок.

маленька Конституція України

Зміни Кабінету Міністрів

Петро Порошенко пропонує скоротити процес вибору прем’єр – міністра. Спочатку президенту надається кандидатура від Ради, а потім ще від коаліції або від фракції. За новим законом, що буде передбачати діюча Конституція України 2017, кандидатуру на пост прем’єр – міністра президенту пропонує тільки коаліція.

Також змін торкнеться призначення міністра оборони та міністра закордонних справ. Тепер розгляд цих посад буде вноситись до Ради та прем’єр – міністра, тобто президента це питання стосуватися не буде.

Зміни у президентські владі

Президент також і щодо своє влади та повноважень бає внести корективи. Але вони будуть незначними. Тому що влада президента України дуже відповідальна і від неї багато що залежить. Тому кардинальній зміні не підпорядковується. Тож Конституція станом на 2017 рік , буде передбачувати такі зміни: президент зможе самостійно звільняти голову СБУ, прокурора та голову Нац. банку. Ці зміни буду стосуватись 106 статті. Там прописані повноваження глави держави. За якою президент має тридцять одне повноваження. Серед яких обов’язок захищати свою країну, зберігати їх незалежність та цінувати народ свій як власну родину. Бо президент – батько української держави. А батько завжди захищає свою родину. Тож основний і найголовніший обов’язок президента – захист та віра у свою країну та народ.

Також він пропонує, без посередників,фактично скасувати місцеве самоврядування. Воно міститься тільки у доповненій сто шостій статті Конституції України. Але на даний момент нова Конституція не вступила в силу. Тож органи місцевого самоврядування можуть бути зруйновані лише якщо самостійно розпустяться. Тільки тоді буде прийняте рішення про впровадження до органів місцевого самоврядування помічників президента.

Як зміниться місцеве самоврядування?

Згідно з постановами та новими редакціями Основного закону України, регіони стануть областями, а замість державних адміністрацій створиться інститут представників президента. Тобто зміниться адміністративна влада.

Але ж одразу поста питання: як будуть діяти та які матимуть повноваження представники президента у регіонах? Для цього потрібно видати відповідний закон, де будуть прописувати їх повноваження. Але ще навіть те, що б закону не існує, а й його проекту не існує.

Верховна Рада

Але точно відомо, що вони будуть наглядати за правильністю та точністю виконання законів Конституції України. Також стануть наглядачами за порядком та виконання прав та свобод людини. Це робиться задля того, аби навести лад у країні за допомогою людей, які будуть контролювати найменші населенні пункти, щоб там було все справедливо та чесно. Бо починати треба з найменшого. І тоді у країні буде лад. Хоча це і коштуватиме великих зусиль, але воно того варте. Тож потрібно зібрати волю у кулак та налаштуватися на позитивні, які ведуть нашу країну у європейське майбутнє.

Доступна для кожного

Після набуття чинності, Конституція України стане доступна кожному мешканцю країни. Ії можна буде придбати як у книжковому магазини, для тих хто не вміє користуватися мережею Інтернет, або скачать на українській мові Конституцію України 2017. Бо кожен громадянин своєї країни повинен знати закони та їхні зміни. Бо не знаючи їх можна потрапити у халепу. Людину, яка не знає свої прав та свобод можна легко надурити, сказавши якусь нісенітницю і вона легко може потрапити у неприємний конфлікт. Тож в наш добу сучасних технологій можна не тільки скачать Конституцію України 2017, а прочитати про зміни та внесення в он-лайн режимі.

Конституція України в онлайн-режиме

Бути обізнаним – добре. І слідкувати за змінами у своїй державі потрібно, бо це історія, яку можливо через багато років ви будете розповідати своїм онукам и пишатися ти, що країна зробила ці реформи і не дарма. Бо те що не робиться, робиться на краще. Тож будемо сподіватись, що всі внесення до Основного закону України не даремні і майбутньому принесуть Україні великі плоди, підтвердивши неодноразово, що сильна, вільна та незалежна держава, якій море по коліно і вона здолає усі перепони на шляху до свого процвітання. Потрібно вірити, що так і буде, а зміни у Конституції це ще раз підтвердять.