Home Календар Навчальний рік 2022-2023

Навчальний рік 2022-2023

2765
0
літні канікули в 2019 році

Є річ, яку з острахом чекають всі школярі. Це – початок навчального року. Час, коли у всіх, кому від семи до вісімнадцяти, закінчується безтурботна пора мандр та відпочинку і починається пора щоденного навчання, турбот про оцінки та про те, що скажуть батьки, якщо ці оцінки не будуть відповідати їх бажанням. Дехто, навпаки, чекає цього часу із задоволенням, оскільки це шанс заново побачити своїх друзів і зустрітися з тими, з ким літня пора розлучила їх. Для декого найважливішим аспектом є те, що можна буде заново долучитись до шкільної спільноти, приймати участь в цікавих проектах, які робить весь клас, та поглинати знання, які турботливо надають вчителі.

літні канікули в 2021 році

Поїздки всім класом на природу, походи до гір або банальний перегляд фільмів, можливість завести друзів на все життя та набратись нових звичок і знать – це те, за що діти найбільше полюбляють школу. Як би там не було, шкільна пора, так само, як і студентська пора, залишаються найприємнішим часом в житті кожної людини. Щоб не запізнитись до школи і вчасно повернутись з літнього відпочинку, а також точно знати, коли всередині навчального року настане знову час відкинути шкільні проблеми та провести час з друзями та рідними, треба точно знати, коли почнеться та закінчиться навчальний рік 2022-2023 і які вихідні дні в ньому можна буде собі дозволити.

Як створюється графік роботи шкіл?

Час канікул та час роботи школи, як завжди, вибирає Міністерство освіти, точніше, складає рекомендації, яким має слідувати кожний навчальний заклад в країні. Практика показала, що хоча школи не можна змусити слідувати цим рекомендаціям, в основному вони самі вважають за потрібне приймати їх до уваги, оскільки, якщо канікулярний та робочий час в усіх школах міста співпадає, то з’являється можливість будувати відносини та робити спільні проекти між школами. До цього можна притягувати навіть міські владні структури, які можуть дати дозвіл на проведення міських змагань або олімпіад, зустрічей та інших свят між учнями різних шкіл. Точний навчальний календар на 2022-2023 навчальний рік буде відомий лише безпосередньо перед початком навчального року, оскільки школи мають право самостійно вносити деякі зміни в нього з відступом в декілька днів від плану, запропонованого Міністерством. Проте загальна система, за якою будується система роботи та відпочинку учнів, залишається незмінною.

Чому подекуди є відмінність в графіку канікул в різних школах

Є дві системи навчання, за якими проходить шкільне життя.

  1. Система навчання за чвертями.
  2. Система навчання за триместрами.

Якщо навчання в школі проходить за чвертями, то для школярів встановлюється наступний графік протягом 2022-2023 навчального року:

  • Дев’ять днів відпочинку восени – останній тиждень жовтня та перший тиждень листопаду.
  • Два тижні відпочинку на честь святкування Нового Року – останні дні грудня та десять днів у січні дві тисячі сімнадцятого року.
  • Сім днів відпочинку навесні – завжди приблизно в кінці березня.
  • Для учнів першого класу є додаткові канікули взимку – сім днів у січні.
  • Спільні для всіх канікули влітку – три місяці літнього відпочинку.

Якщо школа навчається за триместровим графіком, то діти будуть відвідувати заклад п’ять тижнів і один тиждень після цього – відпочивати. Виключення складають лише зимові канікули, які для всіх школярів спільні і складають два тижні, та літні три місяці.

Золота пора

Першими канікулами будуть осінні канікули в 2022-2023 навчальному році. Вони відкриють цей канікулярний лист та розпочнуться 24 жовтня. Закінчення канікул припадає на 30 жовтня, а у школі учням потрібно буде з’явитись 31 жовтня.
Якщо навчання в школі проводиться за триместрами, то дітям варто очікувати два окремих тижня канікул восени: перший тиждень з 3 по 9 жовтня 2022 року, другий тиждень – з 21 по 27 листопада 2022 року.

Найсвятковіші канікули

Середина навчального року – найбільш вдалий час, щоб зробити велику перерву. Зимові новорічні канікули у 2022-2023 навчальному році є найкращим моментом для сімейного відпочинку, оскільки велика кількість батьків також передбачає на цей час відпустки. До того ж, два найбільших свята припадає на цей період – Новий рік і Народження Христове. Саме тому в усіх школах без залежності від графіку навчання прийнято відпочивати зимою два тижні. Зі школи на відпочинок діти вийдуть в останній понеділок грудня місяця, 26 числа, а повернуться до занять 9 січня вже нового, 2023 року. Таким чином канікули будуть тривати рівно два тижні.

Час розквіту

Весною учням важче всього зосередитись на навчанні, до того ж наближається кінець року і велика кількість різних перевірочних робіт, контрольних та модульних, тож дітям дають шанс відпочити та підготуватись до останнього ривка. Весняні канікули в 2022-2023 навчальному році почнуться 27 березня і закінчаться 2 квітня. Тижня, звичайно, може бути недостатньо для підготовки до важкої здачі всіх предметів, але це все, на що школярі можуть розраховувати навесні. При навчанні за триместровою системою канікули розпочнуться 3, а закінчаться 9 квітня.

навчальний рік 2020-2021

Довгоочікуваний літній відпочинок

З настанням перших дійсно теплих днів травня навчання дітям дається вже з великими труднощами, сонце та сяюче небо тягнуть до себе, тому літні канікули завжди розпочинаються наприкінці травня і тривають до першого вересня у всіх школах, з будь-яким типом навчання. Варто пам’ятати, що пора літнього перепочинку – це не тільки можливість поїхати на море або до бабусі, але й час, щоб наздогнати предмети, які не дуже добре даються, та підготуватись до нового шкільного року і нових складних предметів, що очікують дітей.