Home Новини Нові правила отримання польської візи 2020

Нові правила отримання польської візи 2020

763
0
Які вимоги висувають представники візового контролю

Активне зростання цін в українських магазинах змусило громадян економити, але деякі почали шукати місця, де можна купити усе необхідне за низькою ціною. Таким місцем виявилася Польща, де особливо у період знижок українці можуть дозволити собі буквально все. Саме тому багато хто намагається або хоче відкрити візи до Польщі 2020. Польща – це дуже популярний напрям для шопінгу, оскільки там можна купити більш якісні товари та нижчою ціною. Як показує практика, українська продукція часто є більш дорогою. Але у Польщу ще дуже часто їздять на заробітки, оскільки там заробітні плати представників тих самих професій більші щонайменше на декілька тисяч, а витрати на проживання, комунальні послуги та харчування є значно меншими.

Поляки дуже серйозно ставляться до контролю перетину кордону, а тому змушують туристів оформлювати візи, якщо вони збираються залишатися в країні на термін до трьох місяців. Більш того, віза є обов’язковою для громадян, які подорожують у службових справах, навчаються у цій країні або просто хочуть відвідати своїх близьких та родичів, друзів. Але процедура лише на перший погляд здається важкою та довгою. Особливість Польщі полягає в тому, що вона славиться найпростішим оформленням віз для громадян інших держав, так само як і Чехія. Проте є певні особливості цієї процедури, про які треба бути обізнаним.

Нові правила отримання польської візи

Які вимоги висувають представники візового контролю?

Усі візові центри мають ряд певних вимог до громадян інших держав. Звісно, ці вимоги не є постійними й вони змінюються час від часу, а тому дізнатися більше про нові правила видачі польської візи можна на офіційному ресурсі польських візових центрів чи будь-яких інших сайтах, присвячених поїздкам в Польщі та отриманню віз. Зараз українська влада веде активну співпрацю з польським урядом, що дозволяє поступово робити усю процедуру отримання візового дозволу набагато простішою та швидшою, що робить термінові поїздки цілком можливими. Водночас впроваджуються певні правила та додаткові заходи контролю й перевірки, оскільки з часом чисельність українців, які бажають відправитися на заробітки в Польщу або переїхати туди на постійне місце проживання лише збільшується. Кожний тип візи має свої певні вимоги, але у кожному випадку незмінною вимогою є пакет документів, в який входить:

  1. Заявка на отримання візового дозволу. Ця заявка являє собою спеціальну анкету встановленого зразка.
  2. Дві фотографії встановленого розміру (3х4).
  3. Оригінал закордонного паспорта.
  4. Оригінал звичайного паспорту громадянина України.
  5. Медичну страховку. Загалом медична страховка є обов’язковою умовою для багатьох країн. Її можуть надавати туристичні агентства, але у випадку самостійної подорожі треба обов’язково купити страховку, яка буде покривати Європу або держави Шенгену.

Цей пакет документів доповнюється в залежності від того, яку візу хоче оформити особа та в залежності від мети перетину контролю. В такому випадку можуть знадобитися ще й інші папери. Наприклад, у випадку службової подорожі людина додає ще й завірену довідку з місця праці з повною інформацією про працівника та метою подорожі. А студенти, які навчаються в одному з польських вищих навальних закладів, повинні при поновленні візи надавати довідку з місця навчання. Роз’яснення з цього приводу надаються у самих візових центрах або на форумах в Інтернеті. Також нові правила отримання польської візи 2020 зазначають, що при перетині кордону в особи на банківському рахунку або при собі повинна бути визначена сума коштів.

Які вимоги висувають представники візового контролю

Нещодавні зміни у процедурі отримання робочої візи

Нещодавно відбулися певні зміни й були впроваджені нові правила роботи в Польщі. Тепер поїхати працювати в цю країну вже не так просто й у польських роботодавців буде трохи більше головного болю. Перш за все, польська влада активно бореться з нелегальним працевлаштуванням, а тому було створено єдиний реєстр іноземних працівників. У цей реєстр заноситиметься уся інформація про особу, її походження, мету приїзду та отримання візи, терміни її дії, наявність дозволів та документів, тощо. Також роботодавцям потрібно буде оформлювати на кожного українця офіційне запрошення на роботу. При цьому роботодавець повинен задокументувати той факт, що він намагався знайти на визначену посаду поляка, але охочих не знайшлося. Окрім того, роботодавець повинен забезпечити працівника житлом, а також заплатити за оформлення запрошення 30 злотих. Такий платіж є обов’язковим й уникнути його не можна.

Насправді польська робоча віза 2020 оформлюється не так вже й важко, як здається на перший погляд й самі роботодавці вже встигли пристосуватися до нових вимог. Як відомо, зміни були впровадженні не тільки для посилення контролю, а ще й з метою надання полякам більшої кількості робочих місць. Як відомо, польським роботодавцям набагато легше влаштувати українця, оскільки іноземці зазвичай менш вибагливі та менш оплачувані. Водночас самі поляки частіше їдуть на заробітки в Німеччину або інші держави.

 зміни у процедурі отримання робочої візи

Візовий дозвіл для закупівель

Як показує практика, жителям західних областей України іноді набагато вигідніше їздити в Польщу для закупівель, ніж купувати усі ті самі товари на батьківщині. Справа полягає не лише в тому, що в сусідній країні ціни на деякі види товарів є набагато нижчими. Також там часто бувають дуже великі знижки та загалом якість товару має значно вищий рівень. А якщо зберігати усі чеки, то можна скористатися спеціальною системою «Tax free», яка дозволяє повернути собі на кордоні частину коштів. Тож насправді шопінг в сусідній країні є досить вигідним.

Як відомо, віза на закупи до Польщі 2020 оформлюється найшвидше та найпростіше. Вона потребує від особи лише стандартного пакета документів. Зібравши всі документи, треба відвідати один з візових центрів й заповнити відповідну анкету. Але треба врахувати, що цей візовий дозвіл не видається особам, які є безробітними або які мають малий рівень заробітку. Тож додатково візовий центр може потребувати від особи довідку про доходи. Ще одною обов’язковою умовою є бронювання готелю або апартаментів, кімнати чи будь-якого іншого житла напередодні поїздки. При перетині кордону особа повинна мати встановлену суму коштів на банківському рахунку або при собі у вигляді паперових грошей. Більш того, віза для закупівель видається виключно особам, які проживають у західних або центральних областях України.

Що стосується терміну дії, то при першому оформленні візи він становитиме лише сім діб. Якщо поїздка пройде без якихось поганих пригод чи порушень, то тоді можна повторно подавати документи на оформлення візового дозволу. На другий раз термін дії візи на закупівлі становитиме вже півроку, а згодом вже цілий рік. Щоб якнайшвидше оформити дозвіл без зайвих затримок, рекомендується звертатися до провідних візових центрів, які допоможуть оперативно зібрати документи та отримати відповідь від консульства.

Воєводський дозвіл

Як відомо, воєводська віза є однією з найбільш популярних. Саме її українці намагаються оформити найчастіше. Цей дозвіл є особливим, адже він дає змогу безперешкодно перетинати кордон в будь-який час протягом усього року. Протягом дії візи можна перебувати у Польщі без якихось обмежень. Але й оформити цей документ не так вже й просто, як хотілося б. Перш за все, треба мати запрошення від громадянина Польщі. На основі цього запрошення відбуватиметься реєстрація іноземця саме за місцем прописки поляка, який оформлював запрошення. Дозвіл видається безпосередньо воєводським управлінням.

При оформленні запрошення, поляк повинен документально або іншими шляхами підтвердити, то він може надати запрошеному іноземцю житло та комфортні умови проживання, можливість легального заробітку. Надалі протягом усього терміну дії візи воєводське управління здійснює перевірки наданої інформації на правдивість. У разі виявлення невідповідностей чи обману штрафні санкції будуть накладені на обидві сторони. Важливо не забувати, що термін дії запрошення до Польщі є обмеженим, а тому запрошена особа повинна якнайшвидше ним скористатися, бо доведеться оформлювати документ повторно.

Чи можна працювати в Чехії з польською візою

Чи можна працювати в Чехії з польською візою?

Найкращі умови праці українцям пропонуються не лише в самій Польщі, а ще й в Чехії. Саме тому громадяни, які планують вирушати на заробітки, цікавляться, чи можлива взагалі легальна робота по польській візі в Чехію в 2020 році. Відповідь на це питання дуже проста й знайти її можна у законодавстві. У ньому зазначено, що за візовим дозволом перебувати та працювати, навчатися дозволяється лише в тій державі, яка безпосередньо й видала цей дозвіл. Тож поїздки за польською візою в інші країни є незаконними.

Але в деяких випадках робота в Чехії є навіть вигіднішою, бо пропонуються набагато більші заробітні плати та вигідніші умови. Саме тому деякі особи все ж вирішують порушити вимоги законодавства. Більш того, в Чехії немає такого суворо контролю й рідко відбувається перевірка документів. Саме тому можна просто отримати польську візу, вирушити до Польщі, а потім перебратися до Чехії. Проте в такому випадку єдиним виходом буде нелегальне працевлаштування. Якщо подібні дії будуть виявлені, штрафні санкції накладатимуться не лише на особу, а й на роботодавця. При цьому все не обмежиться лише штрафами, варто чекати на депортацію та інші санкції. Іноземцю, який порушив вимоги законодавства, на певний час забороняється повторно в’їжджати в країну. Саме тому рекомендується декілька разів подумати про те, чи варто насправді порушувати вимоги чинного законодавства.