Home Новини Параметри супутникових телеканалів в 2020 році

Параметри супутникових телеканалів в 2020 році

1655
0
Параметри супутникових телеканалів

Технічний прогрес з часом не сповільнюється, а лише тільки пришвидшується. Майже щороку з’являються нові технології та стандарти, організаційні та специфічні вимоги, певні рівні якості, тощо. Постійно з’являються нові пристрої, застосовується більш досконала техніка. Цей технічний прогрес стосується й ринку медіа, який також невпинно розвивається. У багатьох країнах активно впроваджуються цифрові стандарти та нові типи мовлення, трансляції. Не дивлячись на те, що деякі українці вже декілька років користуються новими цифровими можливостями, для деяких це усе ще щось нове. Цифрове мовлення має багато переваг над аналоговим та дозволяє дивитися телебачення у більш якісному форматі без втрати якості зображення. Більш того, деякі користувачі не знають, як виконується налаштування нових пристроїв. Насправді налаштування каналів супутникового телебачення на 2020 рік проводиться дуже просто, треба усього лише дотримуватися певного алгоритму дій.

Параметри супутникових телеканалів

Як наразі відбувається налаштування телеканалів?

Оскільки зараз постійно запускаються на орбіту нові супутники та змінюються, частоти, з’являються нові параметри супутникових каналів в Україні. Тож нерідко користувачам доводиться проводити налаштування улюблених телеканалів заново. Якщо змінилося мовлення усього лише одного телеканалу, то його можна відновити власноруч, але в деяких випадках, коли відбувається повне налаштування тюнера на роботу, варто покликати на допомогу майстра, який знається на роботі з тюнером. Звичайно, за таку послугу доведеться заплатити, а ціна формується в залежності від обсягів роботи та необхідних користувачеві додаткових налаштувань, послуг. При виклику майстра на дім, треба попередньо узгодити зручний для його приходу час та знаходитися у встановлений період вдома. Після завершення роботи майстер розповість про усю виконану роботу та покаже, як надалі треба користуватися тюнером.

Усі налаштування можна виконати власноруч, користуючись спеціальною інструкцією, яка надається до кожного тюнера. Треба знати, що застаріла техніка не підлягає якимсь налаштуванням, а тому вона може не відповідати новому мовленню. В такому випадку треба буде купляти новий тюнер або задовольнятися тим, що є. Якщо ж тюнер є новим, то треба взяти пульт у руки, перейти до меню «Налаштування» та відшукати там пункт «Інсталяція» або «Пошук каналів». Далі процедура пошуку може відрізнятися в залежності від обраної моделі тюнера або самого телевізора. Загалом треба вибрати необхідний супутник та вказати певні параметри, наприклад, частоту. В деяких випадках один й той самий супутник може мати різні назви. Наприклад, налаштовуючи канали супутника Сіріус, замість цього супутника може значитися АСТРА 4А. Це один й той самий супутник, просто він має дві назви.

Як наразі відбувається налаштування телеканалі

Загалом проводити мережевий пошук для виявлення нових телеканалів рекомендується хоча б раз на декілька місяців. Це дозволяє забезпечити безперервну безпомилкову роботу тюнера, постійно оновлюючи список телеканалів та їх параметри. Якщо є при пошуку з’являються якість проблеми, то варто перевірити правильність введених даних, а також справність антени чи самого пристрою. Перед тим як проводити пошук, треба дізнатися, які саме супутники відповідають за ті чи інші телеканали та які вони мають частоти. Це можна зробити на офіційних сайтах телеканалів або на сайтах виробників тюнерів, на різних спеціалізованих форумах. Дізнавшись усі необхідні параметри супутникових телеканалів у 2020 році можна власноруч виконати усі налаштування за короткий проміжок часу.

https://www.youtube.com/watch?v=IX7cfJJzemU

Приклади налаштування

Новий супутник телебачення на 2020 рік Hotbird транслює одразу два нових телеканали, а саме TV Rus та STS Int. Перший транслюється на частоті 10604, поляризації Н, та швидкості потоку 27500, а другий – на частоті 12245, Н, 27500. Власники техніки, яка здатна приймати сигнал з супутника ABS можуть окрім стандартних 2х2, ПЕРЕЦ, СТС та НТВ, Карусель можуть налаштувати собі ще й ТНТ+2, який маж частоту 12696, V, 5650. Водночас телеканал Хоккей наразі транслюється з супутника Amos 4w. Для його налаштування треба ввести частоту 11389, H та виставити швидкість потоку 27500.

Що стосується стандартних українських супутникових каналів, наприклад СТБ, М1, М2, News 24, ICTV, то для їх отримання треба обрати супутник AMOS та ввести частоту 10759, обрати горизонтальну поляризацію Н та швидкість потоку 30000. Майже усі українські канали транслюються з цього супутника, змінюється лише частота. Наприклад, для ГУМОР ТБ треба ввести частоту 10806, а для каналу Інтер та К1 – 11389. Для налаштування російських телеканалів потрібно обирати супутник Sirius. Щоб дивитися TVCI new та Belsat треба ввести частоту 12380, Н, 27500, а для Travel та Romantica 2 – 12111, H, 27500. Більше детальних налаштувань з інструкцією може відшукати в Інтернеті.

супутник AMOS