Home Світ Котирування євро, долара, франка, фунта (EUR, USD, CHF, GBP) – злотого (PLN)...

Котирування євро, долара, франка, фунта (EUR, USD, CHF, GBP) – злотого (PLN) на 8 липня 2022

67
0

У п’ятницю вранці злотий слабшав відносно основних валют. Після негативної реакції ринку на рішення MPC у четвер настав час для пояснень від голови НБП Адама Глапінського, який на О 15.00 розпочнеться конференція з представниками ЗМІ. Його агресивні коментарі можуть зміцнити злотий, вважають аналітики.

Близько 9.30 год євро коштував 4,80 злотих. Позаду долар потрібно було заплатити 4,75 зл. курс франк становила майже 4,86 ​​зл., а Британський фунт – 5,67 злотих.

В очікуванні конференції президента НБП

Рада з монетарної політики ухвалила у четвер про підвищення довідкової ставки НБП на 50 базисних пунктів до 6,50%. Це нижче очікувань ринку, який очікував зростання навіть на 100 б.п.

«У цьому контексті важливим буде сьогоднішній виступ голови НБП А. Глапінського на прес-конференції. Більш агресивний тон і оголошення про подальше підвищення процентних ставок повинні дозволити відсунути курс євро / злотий від межі 4,80 » – оцінюють аналітики PKO BP у ранковій записці.

Після рішення MPC курс EUR/PLN втретє за останні два дні перевищив 4,80.

«Сьогодні увага зосереджена на прес-конференції президента НБП, на якій не можна виключити, що готовність банку до валютних інтервенцій буде більш вираженою, ніж раніше, оскільки слабкий злотий посилює зростання інфляції (питання їх ефективності в умовах глобального уникнення ризику залишається відкритим)», – вважають у свою чергу аналітики Millennium Bank.

«Тим не менше, ми вважаємо, що сьогодні злотий має шанси трохи піднятися, оскільки побоювання щодо глобальної рецесії трохи зменшилися після звітів про програму підтримки китайської економіки та заяв двох членів ФРС про сценарій м’якої посадки. в США (в цьому контексті сьогоднішня волатильність може бути викликана В результаті ми очікуємо, що сьогодні обмінний курс євро / злотий буде рухатися до рівня 4,75 “, – додають вони.

Котирування валют на 8 липня

Основне джерело фото: Shutterstock