Home Світ Курси євро, долара, франка, фунта (EUR, USD, CHF, GBP, PLN). Котирування...

Курси євро, долара, франка, фунта (EUR, USD, CHF, GBP, PLN). Котирування валют на 1.09.2022

90
0

У четвер вранці польська валюта ослабла на 0,16%. проти євро і коштує 4,72 злотих; він втрачає 0,51 відсотка до швейцарського франка та 0,60 відсотка до долара. За один франк після 8 години потрібно заплатити 4,81 злотих.

За 1 євро та 1 долар треба заплатити вранці четверга – стільки ж – 4,72 злотих. Злотий також ослаб по відношенню до швейцарського франка і оцінюється в 4,81 злотих. За британський фунт потрібно заплатити 5,46 злотих.

У ранковому коментарі веб-сайту Cinkciarz.pl Бартош Савіцький вказує на курси долара та євро, які оцінюються приблизно в 4,72 злотих. «У випадку EUR/PLN постійне порушення цієї стелі відкриє двері для продовження падіння та повернення до мінімумів із середини серпня, які збігаються із середнім рівнем цього року. Курс євро, навіть у найгострішій фазі потрясінь минулого тижня на світових ринках не перевищувала 4,80 злотих і швидко знищила половину знижки».

«Прогнози Cinkciarz.pl припускають, що зі спокійнішими світовими ринками курс знизиться до нижчих рівнів ніби під дією сили тяжіння і наприкінці кварталу наблизиться до 4,60 злотих. Після вчорашньої інформації про рекорди інфляції і структурі зростання у ІІ кварталі продовження циклу посилення ГДК стає практично наперед. Як наслідок, злотий буде більш стійким до подальшої стратегії жорсткої боротьби ФРС з інфляцією та переходу до більш обмежувального ухилу, який мав місце в ЄЦБ», – підкреслює Савіцький.

За словами аналітика Cinkciarz.pl, «шанси різкого зростання на наступному тижневому засіданні європейських монетарних органів зростають після вчорашніх даних про інфляцію. ІСЦ в єврозоні вже перевищив 9% у річному обчисленні, а основний ставка зросла з 4,0 до 4,3%. р/р, взявши значення значно вище очікувань», – оцінив Савіцький.

За словами Савіцького, «інвестори також очікують п’ятничного звіту про ринок праці в США, який перевірить амбітну оцінку майбутніх кроків ФРС, припускаючи, зокрема, третє поспіль підвищення на 75 базисних пунктів на вересневому засіданні FOMC». Савіцький наголошує, що занепокоєння викликало оцінка зміни зайнятості приватної компанії ADP у середу. «Вони припускають, що в серпні в приватному секторі було додано 132 000 робочих місць, що приблизно вдвічі менше, ніж у липні».

Основне джерело фото: Shutterstock