Home Новини Вибори в Україні 2021 року

Вибори в Україні 2021 року

40 просмотров
0

Навколо виборів в Україні «ходить» чимало домислів: чи проводяться вони правомірно, чи не приховують фальсифікацій? На сьогодні великою актуальністю користується питання, як будуть проходити вибори в Україні 2021 в умовах світової пандемії.

Процедура проведення загальнодержавного голосування – це один з демократична способів продемонструвати народу, що він бере участь у громадському політичному житті, самостійно вибирає тих, хто буде представляти інтереси країни і піклуватися про соціальне життя.

Вибори це не тільки основа демократії, а й ефективний інститут політичної конкуренції, чесної конкурентної боротьби між опонентами.

Голосування під час коронавируса?

Не дивлячись на поширення короновірусні інфекції в світі зокрема в Україні «керівний склад» країни повинен безперебійно працювати і праворуч для того щоб забезпечити політичну юридичну соціальне життя громадян. Вибори скасовувати не будуть, єдине що їх можуть перенести, якщо епідеміологічна ситуація погіршиться в країні на дату проведення голосування.

В Україні в 2021 році намічаються місцеві вибори і довибори до Верховної Ради народних депутатів, тому багатьох хвилює питання, як це буде відбуватися в умовах світової пандемії, враховуючи що Україна займає лідируючі позиції за чисельністю хворих вірусом.

На такий випадок Міністерство охорони здоров’я розробило певні умови проведення масових заходів, а саме:

  1. На вході в виборчій дільниці всім, хто прийшов вимірюватимуть температуру, спостерігати за проявом можливих ознак респіраторних захворювань (кашель і т.д.).
  2. На вході і всередині ділянки будуть встановлені САНІТАЙЗЕР для антисептичної обробки рук.
  3. Всі українці повинні приходити в захисних масках.
  4. Поруч з урнами для голосування будуть встановлені урни для утилізації масок і рукавичок.
  5. До виборів, а також під час проведення голосування, на дільницях знезаражуватися дверні ручки, канцелярське приладдя, приблизно кожні 2-3 години.
  6. Урни для голосування будуть розташовані на відстані не менше 1 метра один від одного, щоб убезпечити людей.

В іншому не буде ніяких нововведень, кожен українець може голосувати або за місцем прописки, або за місцем перебування, для цього необхідно буде написати відповідну заяву.

Прідісторія виборів 2021 році

Дострокові парламентські вибори в Україні в 2021 році – це довибори до Верховної Ради, наприклад, по виборчому округу № 50 необхідно провести довибори нардепа, попередник «позафракційний» депутат склав свої повноваження і зібрався балотуватися в мери.

Також по округу №87 народний депутат став мером, тому він достроково припинив свої повноваження, а значить – потрібно провести голосування, щоб забезпечити кворум при вирішенні госвопросов.

2 березня 2021 року Центрвиборчком в Україні завершив процедуру реєстрації кандидатів на проміжні вибори. Виходячи з офіційних протоколів було зареєстровано 34 кандидати, з яких 14 самовисуванці, решта є кандидатами від діючих політичних партії, фракцій.

Цікаво, що через невідповідність поданих документів, відсутності внесеного застави для виборів 30 заявок, які подавали заявки  на парламентські вибори в Україні 2021 були відхилені.

А також по округу №50 будуть вибори нардепа, тому що кандидати від «Опозиційна платформа За життя» та фракції «Європейська солідарність» знялися з виборчих перегонів в останній момент перед закриттям реєстрації.

Як будуть проходити вибори?

В Україні 2021 році для забезпечення проведення передвиборної компанії було сформовано більше 200 виборчих дільниць, видано дозволи 17 громадським організаціям 5 спостерігачам іноземних партнерів і організаціям, які забезпечать і гарантують прозорість волевиявлення українських громадян.

Крім довиборів у ВР будуть проходити повторні проміжні вибори міських і сільських рад, коли наступні вибори в Україні буде оголошено додатково

Зміна в системі голосування

Важливо, що система мажоритарної та пропорційної виборчої системи в Україні на 2021 рік передбачає деякі коригування, наприклад, запровадження змішаної виборчої процедури.

Вона буде тестуватися в населених пунктах, з чисельністю які живуть від 10000 чоловік, де вона кожен українець зможе віддати свій голос не тільки за партію, а й окремо за самовисуванця, або за кандидата від тієї чи іншої партії.

Цікаво, що зараз мажоритарна система для міста чисельністю від 10000 чоловік, раніше вона використовувалася тільки в населених пунктах не менше 90000 чоловік.

Також для забезпечення більшої правдивості та відкритості голосування, будуть використовуватися відкриті партійні списки ця процедура застосовується вперше за часи незалежної України.

Кожен прийшов на вибори в 2021 році зможе зробити 2 позначки в своєму бюлетені, в саме поставити відмітки навпроти «політичної сили», яку він хотів би бачити в управлінні країною, а також вписати номер конкретного кандидата.

Нові коригування є максимально ефективними для майбутнього політичного устрою країни, завдяки тому, що можна голосувати не тільки за партію, а й окремо за кандидата, це допоможе «просунути» нові політичні сили вгору в партійних списках. Це збільшить шанси молодих і амбітних політиків на управлінські посади, можливість брати участь в адміністрації, життя кожного міста по-своєму округу.

Це дозволить залучити більше молоді, вдихнути нове життя в політичні пристрої.

Що з «гендером»?

Сьогодні Україна заходить на європейський рівень адміністрування, це стосується загальнодержавного устрою, тому для виборів у 2021 році передбачені гендерні квоти для політичних партій. Що це означає? Це політика, яка передбачає необхідність внесення до партійних списків на вибори, як чоловіків, так і жінок має бути не менше 40% в кожній партії.

Центральна виборча комісія відразу обумовила, що ті партії, які проігнорували дане нововведення не будуть допущені на позачергові вибори в 2021 році.

З приходом на пост глави нового президента і уряду вводиться чимало змін, які спрямовані на поліпшення життя країни в майбутньому, застосуванням більшої прозорості політичних структур і механізмів.

Previous articleСимптомы и причины вымывания кальция из организма
Next articleВыборы в Украине 2021 года